Resepti
Sitruunainen orzo-kalapannu
Arvio: 3.9 / 5
Sitruunainen orzo-kalapannu valmistuu muutamasta pääraaka-aineesta, ja se hurmaa niin maullaan kuin keväisen raikkaalla värillään. Halutessasi voit valmistaa annoksen yhden pannun taktiikalla tai vaihtoehtoisesti paistaa lohipyöryköihin hieman rapean pinnan toisella pannulla. Resepti: Iman Gharagozlu & Leena Ahokas
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
1 | pss | Apetit Pomodoro Rossoa |
1,5 | rkl | oliivi- tai rypsiiöljyä |
1 | tl | fenkolinsiemeniä |
1 | tl | korianterinsiemeniä |
1 | tl | kurkumaa |
8 | dl | vettä |
1 | rkl | soijaa |
1-2 tl suolaa | ||
200 | g | orzoa (tai muuta pientä pastaa tai esim. ohraa) |
1 | pss | Apetit Lohipyöryköitä |
1 | pieni sitruuna | |
1 | valkosipulinkynsi | |
pari oksaa tuoretta minttua |
Valmistusohjeet
1. Murskaa fenkolin- ja korianterinsiemenet morttelissa tai veitsellä hienontamalla (ei pakollista). Kuullota siemeniä kuivalla pannulla minuutin ajan.
2. Lisää Apetit Pomodoro Rosso, 1 rkl oliivi- tai rypsiiöljyä ja kurkuma pannulle. Kuullota keskilämmöllä pehmeäksi 5-10 minuuttia. Painele paistinlastalla kasvisten rakennetta hieman rikki.
3. Lisää (vedenkeittimiessä kiehautettu) vesi, suola, soija ja orzo. Anna porista 10 minuuttia ilman kantta.
4. Paista orzon poristessa Apetit Lohipyörykät toisella pannulla 0,5 rkl öljyn kanssa rapeiksi, noin 8 minuuttia.
5. Siivuta yksi sitruuna ohuiksi renkaiksi. Irrota mintunlehdet oksista.
6. Lisää lohipyörykät orzon ja liemen joukkoon ja asettele päälle muutama ohut sitruunan siivu. Anna porista vielä 3-5 minuuttia tai kunnes orzo on kypsää ja kalapullat lämmenneet kauttaaltaan.
7. Viimeistele tuoreella mintulla ja raasta päälle 1 valkosipulinkynsi.