Resepti

Sitruunakana ja värikäs kvinoasalaatti

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4 annosta

Sitruunakana ja värikäs kvinoasalaatti

Ainekset

4kplkanafileetä
1kplsitruuna
1dlpersiljaa, silputtuna
2kplvalkosipulinkynttä, murskattuna
3rklNeito-rypsiöljy sitruunan maku
Neito-rypsiöljy
ripaus suolaa ja mustapippuria
Värikäs kvinoasalaatti pirteällä salaattikastikkeella
2,5dlkvinoaa
1kplappelsiini
kourallinen pinaattia
1kplavokado
Salaattikastike
2rklNeito-rypsiöljy sitruunan maku
3rklNeito-rypsiöljy
2rklappelsiinimehua
1rklhunajaa
1kplvalkosipulinkynsi murskattuna
suolaa ja pippuria
1dlhienonnettua korianteria tai basilikaa
Koristeluun
1kplgranaattiomena

Valmistusohjeet

1. Raasta sitruunan kuori ja viipaloi sitruuna 1 cm:n paksuiksi siivuiksi.

2. Sekoita persilja, valkosipuli, sitruunankuori ja Neito sitruuna rypsiöljy kulhossa.

3. Laita fileet kulhoon ja anna marinoitua vähintään 15–20 minuuttia.

4. Leikkaa fileiden paksuun osaan pitkä viilto ja paina siihen sitruunaviipale.

5. Ruskista fileet nopeasti paistinpannulla; käytä ruskistamiseen Neito-rypsiöljyä.

6. Mausta suolalla ja pippurilla.

7. Paista fileet uunissa kypsiksi; kypsennys 12– 14 minuuttia 180 asteessa (kiertoilmauuni) tai 200 asteessa (tavallinen uuni).

8. Fileet ovat valmiita, kun niiden sisälämpötila on 70 astetta.

9. Anna fileiden vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.

10. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

11. Kuori ja leikkaa appelsiini pieniksi paloiksi.

12. Kuori ja viipaloi avokado.

13. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään.

14. Sekoita öljy, appelsiinimehu ja hunaja.

15. Purista valkosipulin kynsi joukkoon.

16. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu tuore korianteri tai basilikaa.

17. Kaada salaattikastike salaatin päälle.

18. Leikkaa granaattiomena kahteen osaan. Puristele granaattiomenan puolikasta hellästi, jotta siemenet irtoavat kuoresta.

19. Käännä hedelmänpuolikas siemenpuoli alaspäin ja taputtele kuorta puukauhalla irrottaaksesi siemenet.

20. Koristele salaatti granaattiomenan siemenillä.