Resepti
Sitruunakana ja värikäs kvinoasalaatti
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
4 | kpl | kanafileetä |
1 | kpl | sitruuna |
1 | dl | persiljaa, silputtuna |
2 | kpl | valkosipulinkynttä, murskattuna |
3 | rkl | Apetit Neito Puristettu sitruunanmakuinen rypsi-&rapsiöljyä |
Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi-&rapsiöljyä | ||
ripaus suolaa ja mustapippuria | ||
Värikäs kvinoasalaatti pirteällä salaattikastikkeella | ||
---|---|---|
2,5 | dl | kvinoaa |
1 | kpl | appelsiini |
kourallinen pinaattia | ||
1 | kpl | avokado |
Salaattikastike | ||
2 | rkl | Apetit Neito Puristettu sitruunanmakuinen rypsi-&rapsiöljyä |
3 | rkl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi-&rapsiöljyä |
2 | rkl | appelsiinimehua |
1 | rkl | hunajaa |
1 | kpl | valkosipulinkynsi murskattuna |
suolaa ja pippuria | ||
1 | dl | hienonnettua korianteria tai basilikaa |
Koristeluun | ||
1 | kpl | granaattiomena |
Valmistusohjeet
1. Raasta sitruunan kuori ja viipaloi sitruuna 1 cm:n paksuiksi siivuiksi.
2. Sekoita persilja, valkosipuli, sitruunankuori ja Apetit Neito Puristettu sitruunanmakuinen rypsi-&rapsiöljy kulhossa.
3. Laita fileet kulhoon ja anna marinoitua vähintään 15–20 minuuttia.
4. Leikkaa fileiden paksuun osaan pitkä viilto ja paina siihen sitruunaviipale.
5. Ruskista fileet nopeasti paistinpannulla; käytä ruskistamiseen Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi-&rapsiöljyä.
6. Mausta suolalla ja pippurilla.
7. Paista fileet uunissa kypsiksi; kypsennys 12– 14 minuuttia 180 asteessa (kiertoilmauuni) tai 200 asteessa (tavallinen uuni).
8. Fileet ovat valmiita, kun niiden sisälämpötila on 70 astetta.
9. Anna fileiden vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.
10. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
11. Kuori ja leikkaa appelsiini pieniksi paloiksi.
12. Kuori ja viipaloi avokado.
13. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään.
14. Sekoita öljy, appelsiinimehu ja hunaja.
15. Purista valkosipulin kynsi joukkoon.
16. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu tuore korianteri tai basilikaa.
17. Kaada salaattikastike salaatin päälle.
18. Leikkaa granaattiomena kahteen osaan. Puristele granaattiomenan puolikasta hellästi, jotta siemenet irtoavat kuoresta.
19. Käännä hedelmänpuolikas siemenpuoli alaspäin ja taputtele kuorta puukauhalla irrottaaksesi siemenet.
20. Koristele salaatti granaattiomenan siemenillä.