Resepti
Spagettivuoka
Arvio: 3 / 5
Tästä annoksesta riittää ruokaa neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4
Ainekset
600 | g | Spagettia |
2 | prk | Valmista pastakastiketta (á 400 g) |
1 | pss | Apetit Kotimainen sipulikuutioita, (à 200 g) |
4 | kpl | Valkosipulinkynttä |
700 | g | Naudan jauhelihaa |
2 | rkl | Apetit Rypsiöljy (à 500 ml) |
2 | tl | Kuivattua oreganoa |
2 | pss | Apetit Suikalejuureksia (á 180 g) |
1 | dl | Vettä |
Suolaa | ||
Mustapippuria | ||
250 | g | Ricotta-juustoa |
200 | g | Ranskankermaa |
2 | kpl | Palloa mozzarellaa |
250 | g | Kirsikkatomaatteja |
Tuoretta basilikaa |
Valmistusohjeet
1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi.
2. Valuta ja sekoita sen joukkoon toinen pastakastikepurkeista.
3. Levitä spagetit voidellun uunivuoan pohjalle.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
5. Ruskista jauheliha öljyssä isossa kasarissa.
6. Lisää pannulle sipulit ja paista viitisen minuuttia.
7. Lisää valkosipulinkynnet ja oregano, paista vielä hetki. Lisää pannulle toinen pastakastikepurkki ja kuumenna kiehuvaksi.
8. Sekoita joukkoon suikalejuurekset ja vesi, anna muhia vielä viisi minuuttia.
9. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla ja siirrä uunivuokaan spagettien päälle.
10. Sekoita keskenään ricotta-juusto ja ranskankerma, levitä seos jauhelihaseoksen päälle.
11. Revi mozzarella vuoan pinnalle ja asettele päälle kirsikkatomaatit. Lorauta tomaateille hieman öljyä.
12. Paista spagettivuokaa 200 asteessa 35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin paistuneenruskea.
13. Viimeistele vuoka tuoreella basilikalla.