Resepti

Spagettivuoka

Arvio: 3 / 5

Tästä annoksesta riittää ruokaa neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4

Spagettivuoka

Ainekset

600gSpagettia
2prkValmista pastakastiketta (á 400 g)
1pssApetit Kotimainen sipulikuutioita, (à 200 g)
4kplValkosipulinkynttä
700gNaudan jauhelihaa
2rklApetit Rypsiöljy (à 500 ml)
2tlKuivattua oreganoa
2pssApetit Suikalejuureksia (á 180 g)
1dlVettä
Suolaa
Mustapippuria
250gRicotta-juustoa
200gRanskankermaa
2kplPalloa mozzarellaa
250gKirsikkatomaatteja
Tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi.

2. Valuta ja sekoita sen joukkoon toinen pastakastikepurkeista.

3. Levitä spagetit voidellun uunivuoan pohjalle.

4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

5. Ruskista jauheliha öljyssä isossa kasarissa.

6. Lisää pannulle sipulit ja paista viitisen minuuttia.

7. Lisää valkosipulinkynnet ja oregano, paista vielä hetki. Lisää pannulle toinen pastakastikepurkki ja kuumenna kiehuvaksi.

8. Sekoita joukkoon suikalejuurekset ja vesi, anna muhia vielä viisi minuuttia.

9. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla ja siirrä uunivuokaan spagettien päälle.

10. Sekoita keskenään ricotta-juusto ja ranskankerma, levitä seos jauhelihaseoksen päälle.

11. Revi mozzarella vuoan pinnalle ja asettele päälle kirsikkatomaatit. Lorauta tomaateille hieman öljyä.

12. Paista spagettivuokaa 200 asteessa 35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin paistuneenruskea.

13. Viimeistele vuoka tuoreella basilikalla.