Resepti

Täytetyt kesäkurpitsat

Arvio: 4.2 / 5

Kesäkurpitsaa herkullisella sipuli-tomaattitäytteellä.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset

2kesäkurpitsaa
1rklNeito Rypsiöljyä™
1pssApetit Kotimainen -sipulikuutioita
2dltomaattimurskaa
0,5dlranskankermaa
1valkosipulinkynsi murskattuna
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
Päälle
1rklruohosipulia
1dljuustoraastetta
1rsApetit Punaravunpyrstöjä

Valmistusohjeet

1. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa, koverra pois pehmeä keskusta ja kypsennä kesäkurpitsoja mikroaaltouunissa viitisen minuuttia.

2. Kuumenna kasviöljy paistinpannulla. Kuullota sipulikuutiot siinä kypsiksi. Lisää pannulle tomaattimurska, ranskankerma, valkosipuli ja mausteet. Älä kuumenna täytettä enää ettei se juoksetu. Täytä kesäkurpitsan puolikkaiden syvennykset sipuli-tomaattiseoksella. Jaa päälle punaravunpyrstöt. Silppua päälle ruohosipulia ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat täytteineen ovat kuumentuneet ja juusto saanut kauniin värin.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!