Resepti

Tillipestolla täytetyt siikafileet

Arvio: 4.5 / 5

Tillistä syntyy uudenlainen pesto, joka sopii loistavasti kalalle. Uunissa valmistuva ruoka viimeistellään parmesani-mausteseoksella ja voisulalla.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 10 annosta

Tillipestolla täytetyt siikafileet

Ainekset

Tillipesto:
2ruukkua tilliä
0,5dlmantelilastuja
1dlparmesaanijauhetta
0,5tlsuolaa
0,5tlmustapippuria rouhittuna
0,5dlApetit-rypsiöljyä
1,5kgsiikafileetä
Pinnalle:
1kananmuna
3rklruisjauhoja
1tlsuolaa
3tlrouhittua mustapippuria
hunajaa
voita
Tarjoiluun:
1pssApetit Kasvisgratiinia
1pssApetit Papuja

Valmistusohjeet

1. Pane ensin uuniin kasvisgratiini pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Pane tilli, mantelilastut, parmesaani ja mausteet leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Lisää oliiviöljy ja sekoita aineet tahnaksi.

5. Voitele laakea uunivuoka tai uunipellille levitetty leivinpaperi. Levitä puolet siikafileistä nahkapuoli alaspäin vuokaan tai leivinpaperin päälle ja jaa tillipesto fileille. Aseta loput fileet täytteen päälle nahkapuoli ylöspäin. Voitele pinta rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele jauho-mausteseos päälle. Sulata nokare voita ja tilkka hunajaa ja valuta se kalafileiden päälle.

7. Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia. Kuumenna tarjolle pussillinen papuja.

9. Vinkki! Jos käytössäsi on kiertoilmauuni, laske puoli tuntia kasvisgratiinia paistettuasi uunin lämpötila 110-asteeseen ja säädä uuni kiertoilmalle. Lisää siiat uuniin kasvisgratiinin kaveriksi ja jatka kypsennystä 10-15 min.

11. Vinkki! Voit valmistaa ruoan myös Apetit kuha- tai ahvenfileistä.