Resepti
Uunimakkaraa ja uunijuureksia
Arvio: 3.2 / 5
Niin kotoista ja helppo tapa kertoa, että välittää!
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | rkl | Apetit-rypsiöljyä tai Neito Rypsiöljyä ™ |
1 | tl | timjamia, tilliä tai rosmariinia |
1 | pss | Apetit Peruna & Uunijuureksia (à 750 g) |
1 | kpl | HK Sininen Lenkki® Perinteinen (à 580 g) |
1 | tl | suolaa |
2 | lehtikaalin lehteä | |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
4 | rkl | ketsuppia |
4 | rkl | sinappia |
Valmistusohjeet
1. Sekoita Peruna & uunijuuresten joukkoon rypsiöljy ja yrttimauste. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperille. Kuori ja kuutioi joukkoon lenkkimakkara. Paahda n. 30 min uunin keskitasolla 250 °C:ssa tai kiertoilmauunissa 225 °C:ssa, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä ja makkarakuutiot saaneet hyvän värin. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Mausta suolalla.
2. Lisää vihreyttä ja rutkasti rautaa paahtamalla annoksiin rapsakat lehtikaalichipsit. Revi lehtiruodit irti muutamasta lehtikaalin lehdestä. Revi lehdet paloiksi ja jaa ne makkara-juuresseokselle. Kuumenna uunissa pari minuuttia. Ota pois nopeasti, ettei ohut lehtikaali pala.