Resepti

Uunimakkaraa ja uunijuureksia

Arvio: 3.2 / 5

Niin kotoista ja helppo tapa kertoa, että välittää!

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Uunimakkaraa ja uunijuureksia

Ainekset

2rklApetit-rypsiöljyä tai Neito Rypsiöljyä ™
1tltimjamia, tilliä tai rosmariinia
1pssApetit Peruna & Uunijuureksia (à 750 g)
1kplHK Sininen Lenkki® Perinteinen (à 580 g)
1tlsuolaa
2lehtikaalin lehteä
Tarjoiluun
4rklketsuppia
4rklsinappia

Valmistusohjeet

1. Sekoita Peruna & uunijuuresten joukkoon rypsiöljy ja yrttimauste. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperille. Kuori ja kuutioi joukkoon lenkkimakkara. Paahda n. 30 min uunin keskitasolla 250 °C:ssa tai kiertoilmauunissa 225 °C:ssa, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä ja makkarakuutiot saaneet hyvän värin. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Mausta suolalla.

2. Lisää vihreyttä ja rutkasti rautaa paahtamalla annoksiin rapsakat lehtikaalichipsit. Revi lehtiruodit irti muutamasta lehtikaalin lehdestä. Revi lehdet paloiksi ja jaa ne makkara-juuresseokselle. Kuumenna uunissa pari minuuttia. Ota pois nopeasti, ettei ohut lehtikaali pala.