Resepti

Uuniperunat parsakaalilla ja juustokastikkeella

Arvio: 5 / 5

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4

Uuniperunat parsakaalilla ja juustokastikkeella

Ainekset

4kplisoa uuniperunaa
1rklApetit rypsiöljyä (à 500 ml)
1pssApetit Parsakaalia (à 200g)
suolaa
Juustokastike:
1,5rklvoita
1,5rklvehnäjauhoja
2,5dlmaitoa
ripaus muskottia
0,25tlkurkumaa
100gcheddar-juustoa raastettuna
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

1. Pese perunat hyvin, kuivaa ne. Hiero perunoihin öljyä ja painele reikiä haarukan avulla. Paahda perunoita uunissa 180 asteessa koosta riippuen 45-60 minuuttia, kunnes kypsiä.

2. Perunoiden kypsyessä valmista juustokastike ja kypsennä parsakaalit pussin ohjeen mukaan ja mausta suolalla. Leikkaa kypsiin perunoihin viilto ja avaa niitä varovasti veitsen avulla. Tarjoile perunat juustokastikkeen ja parsakaalien kanssa.

3. Juustokastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada maito sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kymmenisen minuuttia. Mausta kastike muskotilla ja kurkumalla. Sekoita joukkoon cheddar-raaste ja anna sen sulaa kastikkeen sekaan. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.