Resepti
Uuniperunat parsakaalilla ja juustokastikkeella
Arvio: 5 / 5
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4
Ainekset
4 | kpl | isoa uuniperunaa |
1 | rkl | Apetit rypsiöljyä (à 500 ml) |
1 | pss | Apetit Parsakaalia (à 200g) |
suolaa | ||
Juustokastike: | ||
---|---|---|
1,5 | rkl | voita |
1,5 | rkl | vehnäjauhoja |
2,5 | dl | maitoa |
ripaus muskottia | ||
0,25 | tl | kurkumaa |
100 | g | cheddar-juustoa raastettuna |
suolaa | ||
mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Pese perunat hyvin, kuivaa ne. Hiero perunoihin öljyä ja painele reikiä haarukan avulla. Paahda perunoita uunissa 180 asteessa koosta riippuen 45-60 minuuttia, kunnes kypsiä.
2. Perunoiden kypsyessä valmista juustokastike ja kypsennä parsakaalit pussin ohjeen mukaan ja mausta suolalla. Leikkaa kypsiin perunoihin viilto ja avaa niitä varovasti veitsen avulla. Tarjoile perunat juustokastikkeen ja parsakaalien kanssa.
3. Juustokastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada maito sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kymmenisen minuuttia. Mausta kastike muskotilla ja kurkumalla. Sekoita joukkoon cheddar-raaste ja anna sen sulaa kastikkeen sekaan. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.