Resepti
Vähemmän hävikkiä - Jauhelihakeitto
Arvio: 4.1 / 5
Ole luova, tyhjennä jääkaappia jämistä ja vähennä hävikkiä! Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti julkaisee vuoden mittaan ruokahävikin vähentämiseen suunnattuja reseptejä, joissa ruoka-ainesten käyttö on tavanomaisia reseptejä vapaampaa ja soveltavampaa.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 1-2
Ainekset
0,5 | rkl | Apetit Rypsiöljyä (à 500 ml) |
200 | g | Jauhelihaa |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksia (`a 750g) |
5 | dl | Vettä |
1 | tl | Suolaa |
1 | kpl | Kasvisliemikuutio |
0,5 | tl | Timjamia |
Jos jääkappiin on jäänyt | ||
---|---|---|
1 | kpl | Perunaa |
2 | kpl | Porkkanaa |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja ruskista siinä jauheliha.
2. Lisää loput ainekset. Keitä 10-15 minuuttia.
3. Vinkki:Jos viikonlopulta on kaappiin jäänyt tuoreita vihanneksia, niin voit pilkkoa myös ne keiton joukkoon.
4. Tee loppuviikosta esimerkiksi sosekeitto keittokasviksista mitkä jäi pakastimeen. Keittoon voit käyttää jääkaapista myös sinne jääneitä tuoreita yrttejä sekä juustoja.