Resepti

Vähemmän hävikkiä - Jauhelihakeitto

Arvio: 4.1 / 5

Ole luova, tyhjennä jääkaappia jämistä ja vähennä hävikkiä! Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti julkaisee vuoden mittaan ruokahävikin vähentämiseen suunnattuja reseptejä, joissa ruoka-ainesten käyttö on tavanomaisia reseptejä vapaampaa ja soveltavampaa.

Valmistusaika: Alle 15 min.

Annosmäärä: 1-2

Laktoositon Vähälaktoosinen Maidoton Gluteeniton
Vähemmän hävikkiä - Jauhelihakeitto

Ainekset

0,5rklApetit Rypsiöljyä (à 500 ml)
200gJauhelihaa
0,5pssApetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksia (`a 750g)
5dlVettä
1tlSuolaa
1kplKasvisliemikuutio
0,5tlTimjamia
Jos jääkappiin on jäänyt
1kplPerunaa
2kplPorkkanaa

Valmistusohjeet

1. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja ruskista siinä jauheliha.

2. Lisää loput ainekset. Keitä 10-15 minuuttia.

3. Vinkki:Jos viikonlopulta on kaappiin jäänyt tuoreita vihanneksia, niin voit pilkkoa myös ne keiton joukkoon.

4. Tee loppuviikosta esimerkiksi sosekeitto keittokasviksista mitkä jäi pakastimeen. Keittoon voit käyttää jääkaapista myös sinne jääneitä tuoreita yrttejä sekä juustoja.