Resepti

Vähemmän hävikkiä - jauhelihakeitto

Ole luova, tyhjennä jääkaappiä jämistä ja vähennä hävikkiä! Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti julkaisee vuoden mittaan hävikin ruokahävikin vähentämiseen suunnattuja reseptejä, joissa ruokaainesten käyttö on tavanomaisia reseptejä vapaampaa ja soveltavampaa.

Valmistusaika: alle 15 minuuttia

Annosmäärä: 1-2

Laktoositon Vähälaktoosinen Maidoton Gluteeniton
Vähemmän hävikkiä - jauhelihakeitto

Ainekset

0,5rklApetit Rypsiöljyä (à 500 ml)
200gJauhelihaa
0,5pssApetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksia (`a 750g)
5dlVettä
1tlSuolaa
1kplKasvisliemikuutio
0,5tlTimjamia
Jos jääkappiin on jäänyt
1kplPerunaa
2kplPorkkanaa

Valmistusohjeet

1. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja ruskista siinä jauheliha.

2. Lisää loput ainekset. Keitä 10-15 minuuttia.

3. Vinkki:

4. Jos viikonlopulta on kaappiin jäänyt tuoreita vihanneksia, niin voit pilkkoa myös ne keiton joukkoon.

5. Tee loppuviikosta esimerkiksi sosekeitto keittokasviksista mitkä jäi pakastimeen. Keittoon voit käyttää jääkaapista myös sinne jääneitä tuoreita yrttejä sekä juustoja.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!