Resepti

Valkokatkarapu-avokadopasta

Arvio: 2.5 / 5

Avokadopasta herkutellaan valkokatkarapujen kera. Tee itse tuorepasta tai osta valmista.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Vähälaktoosinen
Valkokatkarapu-avokadopasta

Ainekset

Taikina
4dlhienoksi jauhettuja vehnäjauhoja
3kananmunaa
3palaa Apetit Kotimainen Pinaattia
1tlsuolaa
1rkloliiviöljyä
Kastike
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5chili ilman siemeniä suikaloituna
2kypsää avokadoa kuutioituna
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
1rklNeito Rypsiöljyä™
1dllehtipersiljaa suikaloituna
1dlparmesanjuustoa raastettuna
1rsvalkokatkatkaravun pyrstöjä (à 400/170 g)

Valmistusohjeet

1. Mittaa pinaattipastan ainekset kulhoon ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Käytä jauhoja sen verran, että saat kostean, sormiin tarttumattoman taikinan. Voit sekoittaa taikinan yleiskoneella taikinakoukulla. Saat murumaisen taikinan, työstä se työtasolla palloksi.

2. Teitpä taikinan käsin tai koneella, työstä siitä silkkinen venyttelemällä ja muotoilemalla sitä käsissä kymmenisen minuuttia.

3. Muovaa taikinasta tanko, kääri se tuorekelmuun ja nostaa kylmään vähintään puoleksi tunniksi.

4. Kaulitse pasta työtasolla tai työstä se halutun paksuiseksi pastakoneella koneen telojen väliä vaihdellen seuraavasti. Ota pinaattipastasta pala ja työstä se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jauhota palan pinnat kevyesti ja veivaa se pastakoneesta läpi telavälin ollessa suurimmillaan. Jauhota pastan pintaa, pienennä telojen väliä ja etene näin kunnes telaväli on pienimmillään. Taittele tämän jälkeen pastalevy pituussuunnassa puoliksi, ja uudelleen puoliksi ja vielä uudelleen, kunnes saat neliön muotoisen taikinalevyn. Käännä levyä 90 astetta, säädä telaleveys suurimmilleen ja työstä pasta jälleen telojen välistä, kunnes pasta on silkkistä ja siistiä. Jos reunat murtuilevat, taita uudelleen, kasvata telojen väliä ja veivaa pasta telojen läpi. Nauhapasta ja lasagne saa jäädä hiukan paksummaksi mutta raviolin pasta saa olla ohuen ohutta.

5. Kypsennä pinaattipasta kiehuvassa, napakasti suolatussa vedessä. Keittoaika riippuu pastan paksuudesta ja muodosta ja vaihtelee 2-4 minuutin välillä.

6. Lisää pastan joukkoon kastikeainekset, kuumenna ja tarjoa.