Resepti
Vegaaniset tippaleivät ja passionhedelmädippi
Arvio: 3.6 / 5
Valmistusaika: Yli 60 min.
Ainekset
Tippaleipätaikina | ||
---|---|---|
3 | dl | vehnäjauhoja |
1 | tl | leivinjauhetta |
2,5 | dl | kauramaitoa |
1 | tl | vaniljasokeria |
3 | rkl | sokeria |
Ripaus suolaa | ||
6 | dl | Apetit rypsiöljyä paistamiseen |
Lisäksi tarvitset | ||
kpl | Reikäkauha | |
kpl | Kattila | |
kpl | Kattilan kansi | |
kpl | Lämpömittari tai leipäpala jolla mitata öljyn lämpötila | |
Tomusokeria | ||
Passionhedelmädippi | ||
200 | g | kaurajogurttia (huoneenlämpöistä) |
50 | g | vegaanista valkosuklaata |
3 | kpl | passionhedelmää |
Valmistusohjeet
1. Passionhedelmädippi
2. Mittaa huoneenlämpöinen kaurajogurtti astiaan.
4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Varo polttamasta suklaata.
6. Lisää valkosuklaa ohuena nauhana jogurtin sekaan samalla sekoittaen.
8. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha jogurtin sekaan. Sekoita ja nosta jääkaappiin maustumaan.
10. Tippaleivät
11. Mittaa kauramaito, vaniljasokeri, sokeri ja suola kulhoon, sekoita.
13. Mittaa erilliseen astiaan vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita.
15. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos maidon sekaan ja sekoita tasaiseksi.
17. Siirrä taikina pursotinpussiin tai esimerkiksi puhdistettuun ketsuppipulloon.
19. Tippaleipien uppopaisto
20. Sulje liesituuletin ja ota esiin reikäkauha ja kansi, jolla voit tukahduttaa rasvapalon, mikäli öljy syttyy tuleen.
22. Vuoraa lautanen talouspaperilla, jolle voit nostaa valmiit tippaleivät.
24. Kaada Apetit rypsiöljy kattilaan ja laita liedelle lämpenemään keskilämmölle.
26. Kun öljy on 170–180 astetta, aloita tippaleipien friteeraus. Testaa lämpö lämpömittarilla tai pienellä palalla vaaleaa leipää. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti minuutissa.
28. Leikkaa pursotinpussin päähän noin 1,5 mm pursotusaukko.
30. Pursota varovasti kuumaan öljyyn sikin sokin toistensa päälle meneviä taikina nauhoja.
32. Paista noin 1,5 minuuttia per puoli tai kunnes tippaleipä on kauniin kullanruskea.
34. Nosta tippaleivät reikäkauhalla talouspaperille.
36. Vinkki! Jos haluat tippaleivistä pyöreitä ja samankokoisia voit asettaa öljyyn puhtaan ja kuivan metallisen säilyketölkin josta on poistettu kansi, pohja ja paperinen etiketti. Pursota taikina sikin sokin säilykepurkin sisään ja anna paistua hetki. Poista säilykepurkki varovasti ja toista.
38. Kun olet paistanut kaikki tippaleivät, ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile vegaanisen passionhedelmädipin kanssa.
40. Tiesitkö, että uppopaistamiseen käytetyn rypsiöljyn voi huoletta käyttää uudestaan? Aseta ruoanlaittoon soveltuva kuitukeittiöliina siivilän päälle. Valuta öljy liinan ja siivilän läpi. Jos sinulla ei ole kuituliinaa voit myös käyttää pelkkää siivilää. Liina puhdistaa kaikki pienemmätkin hippuset öljystä. Kaada öljy takaisin pulloon suppilon avulla ja säilytä jääkaapissa. Öljyä voi käyttää kahdesti paistossa. Hävitä lopuksi viilennetty öljy muovipullossa sekajätteen joukossa.