Resepti

Viiden minuutin parsakaaliwok

Arvio: 3.5 / 5

Parsakaaliwok ihanalla aasialaishenkisellä valkosipulikastikkeella valmistuu viidessä minuutissa – arjen pikaruokaa parhaimmillaan.

Valmistusaika: Alle 15 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Vegaaninen
Viiden minuutin parsakaaliwok

Ainekset

2pssApetit Parsakaalia (á 200 g)
4valkosipulinkynttä
2rklöljyä
2rklsoijakastiketta
1,5tlriisiviinietikkaa
2tlsokeria
1,5dlkasvis- tai kanalientä
1rklmiriniä
1tlseesamiöljyä
1,5rklmaissitärkkelystä
1,5rklvettä
suolaa
Lisäksi
seesaminsiemeniä
chiliöljyä
korianteria
keitettyä riisiä

Valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään soijakastike, riisiviinietikka, sokeri, kasvisliemi, mirin ja seesamiöljy. Sekoita toisessa kupissa keskenään maissitärkkelys ja vesi.

2. Kuumenna öljy wokissa ja kuullota valkosipuleita hetki. Lisää jäiset parsakaalit pannulle ja paista kuumalla lämmöllä pari minuuttia. Kaada kastike parsakaalien joukkoon ja sekoittele hetki. Sekoita sitten joukkoon maissitärkkelys-vesiseos ja paista vielä noin minuutti. Mausta wokki suolalla.

3. Tarjoile parsakaaliwokki keitetyn riisin kanssa. Viimeistele annokset seesaminsemenillä, lorauksella chiliöljyä ja tuoreella korianterilla.