Resepti
Viiden minuutin parsakaaliwok
Arvio: 3.5 / 5
Parsakaaliwok ihanalla aasialaishenkisellä valkosipulikastikkeella valmistuu viidessä minuutissa – arjen pikaruokaa parhaimmillaan.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | pss | Apetit Parsakaalia (á 200 g) |
4 | valkosipulinkynttä | |
2 | rkl | öljyä |
2 | rkl | soijakastiketta |
1,5 | tl | riisiviinietikkaa |
2 | tl | sokeria |
1,5 | dl | kasvis- tai kanalientä |
1 | rkl | miriniä |
1 | tl | seesamiöljyä |
1,5 | rkl | maissitärkkelystä |
1,5 | rkl | vettä |
suolaa | ||
Lisäksi | ||
---|---|---|
seesaminsiemeniä | ||
chiliöljyä | ||
korianteria | ||
keitettyä riisiä |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään soijakastike, riisiviinietikka, sokeri, kasvisliemi, mirin ja seesamiöljy. Sekoita toisessa kupissa keskenään maissitärkkelys ja vesi.
2. Kuumenna öljy wokissa ja kuullota valkosipuleita hetki. Lisää jäiset parsakaalit pannulle ja paista kuumalla lämmöllä pari minuuttia. Kaada kastike parsakaalien joukkoon ja sekoittele hetki. Sekoita sitten joukkoon maissitärkkelys-vesiseos ja paista vielä noin minuutti. Mausta wokki suolalla.
3. Tarjoile parsakaaliwokki keitetyn riisin kanssa. Viimeistele annokset seesaminsemenillä, lorauksella chiliöljyä ja tuoreella korianterilla.