Resepti
Zuppa Toscana eli raakamakkarakeitto
Arvio: 3.2 / 5
Tästä annoksesta riittää ruokaa neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 8
Ainekset
500 | g | Raakamakkaraa |
2 | rkl | Apetit Rypsiöljy (à 500ml) |
4 | kpl | Valkosipulinkynttä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita (à 200 g) |
1 | tl | Fenkolinsiemeniä |
1 | tl | Chilihiutaleita |
1 | rkl | Omenaviinietikkaa |
1,5 | l | Kanalientä |
1 | kg | Perunoita |
2 | dl | Kuohukermaa |
2 | pss | Apetit Kasvislisäkettä lehtikaalilla (á 300 g) |
g | Suolaa | |
g | Mustapippuria | |
g | Parmesanjuustoa |
Valmistusohjeet
1. Purista raakamakkaramassa pieniksi nokareiksi pannulle ja ruskista, lisää öljyä tarvittaessa.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Lisää sipulikuutiot pannulle ja kuullota muutama minuutti.
4. Lisää sitten valkosipuli, fenkolinsiemenet ja chilihiutaleet ja kuullota vielä pari minuuttia.
5. Siirrä seos kattilaan.
6. Lisää omenaviinietikka sekä kanaliemi ja anna kuumentua kiehuvaksi.
7. Kuori ja kuutioi perunat ja lisää ne keittoon.
8. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
9. Lisää kuohukerma ja kasvislisäke, keitä vielä viitisen minuuttia.
10. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
11. Raasta valmiin keiton päälle runsaasti parmesaania.