Resepti

Zuppa Toscana eli raakamakkarakeitto

Arvio: 3.2 / 5

Tästä annoksesta riittää ruokaa neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 8

Vähälaktoosinen
Zuppa Toscana eli raakamakkarakeitto

Ainekset

500gRaakamakkaraa
2rklApetit Rypsiöljy (à 500ml)
4kplValkosipulinkynttä
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutioita (à 200 g)
1tlFenkolinsiemeniä
1tlChilihiutaleita
1rklOmenaviinietikkaa
1,5lKanalientä
1kgPerunoita
2dlKuohukermaa
2pssApetit Kasvislisäkettä lehtikaalilla (á 300 g)
gSuolaa
gMustapippuria
gParmesanjuustoa

Valmistusohjeet

1. Purista raakamakkaramassa pieniksi nokareiksi pannulle ja ruskista, lisää öljyä tarvittaessa.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Lisää sipulikuutiot pannulle ja kuullota muutama minuutti.

4. Lisää sitten valkosipuli, fenkolinsiemenet ja chilihiutaleet ja kuullota vielä pari minuuttia.

5. Siirrä seos kattilaan.

6. Lisää omenaviinietikka sekä kanaliemi ja anna kuumentua kiehuvaksi.

7. Kuori ja kuutioi perunat ja lisää ne keittoon.

8. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

9. Lisää kuohukerma ja kasvislisäke, keitä vielä viitisen minuuttia.

10. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

11. Raasta valmiin keiton päälle runsaasti parmesaania.