Tuote
Pakkaus: 750 g
GTIN: 6430104969035
Ainekset
Suomalainen luomu peruna (95%), suomalainen luomu sipuli (5%). Alkuperämaa: Suomi. Kotimaisuusaste 100 %.
Käyttöohje
Käytä peruna-sipulisekoitusta erilaisiin kiusauksiin, laatikkoruokiin sekä keittoihin tai paista pannulla kullanruskeaksi. Levitä jäisenä uunivuokaan, paista 225 asteessa 50 minuuttia.
Ravintosisältö
Ravintosisältö / 100g | ||
---|---|---|
Energia | 220,00 kJ / 55,00 kcal | |
Rasva | 0,20 g | |
- josta tyydyttyneitä | 0,02 g | |
Hiilihydraatit | 13,00 g | |
- josta sokereita | 0,70 g | |
Proteiini | 1,60 g | |
Suola | 0,00 g | |
Ravintokuitu | 0,90 g |
Reseptit tästä tuotteesta
Tutustu myös näihin tuotteisiin
Peruna
Peruna on tuttu kasvis jokaisessa suomalaiskeittiössä. Perunan eri lajikkeita käytetään Suomessa monipuolisesti, sillä niiden maku ja koostumus vaihtelevat paljonkin toisistaan. Pohjoismaissa perunan käyttö yleistyi 1700-luvulla. Suomessa perunaa kutsuttiin aikanaan myös maapäärynäksi. Lopullisesti peruna vakiintui ruokavalioon katovuosien aikana.
Peruna on mainio raaka-aine moniin erilaisiin ruokiin. Perunaa käytetään paljon keitoissa, vuokaruoissa ja erilaisissa laatikoissa. Peruna on klassikko mm. uuniperunoissa ja muusissa. Apetitin tuotteissa peruna on tuttu raaka-aine. Perunapakasteiden ryhmästä löytyvät pakastetut perunamuusit, uunivalmiit kermaperunat ja erilaiset suikaleperunasekoitukset. Peruna on myös tärkeä raaka-aine erilaisissa vihannespakastesekoituksissa, kuten peruna & keittokasvis -sekoituksessa ja uunijuures-sekoituksessa.
Suomessa viljeltävä peruna korjataan yleisesti syksyllä, poikkeuksena on esimerkiksi varhaisperuna, joka nostetaan jo alkukesästä. Apetitille viljeltävät perunat voivat olla sadonkorjuujärjestyksessä viimeisten joukossa. Perunasta hyödynnetään ravintona maan alla kasvava mukula.
Luomu
Apetit hyödyntää sekä luomuviljelyssä että tavanomaisessa viljelyssä Apetit Vastuuviljelyperiaatteita. Kasvi- ja maaperätiedot sekä viljelytoimenpiteet kirjataan ViRe-järjestelmään. Luomuviljelyn kehittämiseksi Köyliössä sijaitsevalla Apetitin Räpin koetilalla tutkitaan ja kehitetään luomuviljelyä osana Apetitin omaa Vastuuviljely-menetelmää. Koetilan pelloista osa on muutettu luomuviljelyyn sopiviksi.
Usein kysytyt kysymykset
Miten Apetit valvoo luomutuotantoaan?
Apetit soveltaa luomuviljelyssään samoja Apetit Vastuuviljelu -periaatteita kuin muussakin viljelyttämisessä. Kaikki kasvi- ja maaperätiedot sekä viljelytoimenpiteet kirjataan ViRe-järjestelmään. Jos tiedoissa on puutteita, ei Apetit vastaanota tuotetta tehtaalle. Omavalvontamme lisäksi viranomaiset tukevat Apetit-laatuprosessia. Luomua, kuten muutakin elintarviketuotantoa, valvotaan Suomessa tarkasti.