Kulutustottumuksemme ja -valintamme ovat merkittävässä roolissa kestävän kehityksen edistämiseksi. Ruoka on välttämättömyys, joka kuuluu arkeen ja juhlaan.
Kestävillä ruokavalinnoilla voimme olla osaltamme vaikuttamassa siihen kehitykseen, jossa maapallon rajallisia luonnonvaroja käytetään kestävästi ilmaston, ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin kannalta.
Sen vuoksi haluamme edistää kestäviä ruokavalintoja: tarjoamme kestävästi kasvatettuja ja valmistettuja elintarvikkeita ja raaka-aineita sekä kehitämme arvoketjua, jossa ihmiset ja ympäristö voivat hyvin.
Apetit rakentaa toimintansa kotimaisuuden, kestävien ruokaratkaisujen ja raaka-aineiden sekä vastuullisten toimintatapojen ympärille.
Vastuullisuus kattaa toimintamme koko arvoketjun ympäristön hyvinvoinnista ihmisten hyvinvointiin. Sitä tarkoittaa myös missiomme: Kaikille hyvä ruoka. Läheltä.
Apetitilla vastuullisuus on osa yhtiön strategiaa ja päivittäistä toimintaa: Apetitin yritysvastuussa korostuvat ilmastovastuulliset arjen teot, kun rakennamme kestävää ruokaketjua erilaisten arvoketjujen kautta.
Olemme sitoutuneet vahvasti kotimaiseen alkutuotantoon. Kehitämme kestäviä viljelymenetelmiä yhteistyössä sopimusviljelijöidemme kanssa taataksemme laadukkaiden kotimaisten kasvisten ja muiden kasvipohjaisten raaka-aineiden saannin myös tulevaisuudessa.
Uskomme, että monimuotoinen ympäristö, hyvinvoiva maaperä ja siitä huolehtiva viljelijä ovat parhaita kumppaneitamme ruoantuotannossa.
Haluamme myös kaikella toiminnallamme varmistaa, että kestävät toimintatavat ja eettiset periaatteemme toteutuvat läpi arvoketjun. Haluamme olla vastuullinen työnantaja ja luotettava kumppani kaikille sidosryhmillemme.
Omassa toiminnassamme keskitymme ilmastovaikutuksiemme pienentämiseen ennen kaikkea uusiutuviin energiaratkaisuihin panostamalla sekä energia- ja materiaalitehokkuutta kehittämällä.
Tuotteissamme luotamme kotimaisiin kasvipohjaisiin ruokaratkaisuihin ja niiden kehittämiseen, lähikalaan perustuvan tuotteiston kasvattamiseen sekä kestäviin ja tarkoituksenmukaisiin pakkausratkaisuihin.
Edistämme kestäviä viljelymenetelmiä valikoiduissa tutkimushankkeissa ja omassa kehitystyössä tavoitteenamme maaperän luontaisen kasvukunnon ja hiiliviljelyn edistäminen.
Pienennämme systemaattisesti toimintamme ilmastovaikutuksia.
*Vertailuvuosi 2019: Scope1&2 -päästöt
Panostamme erityisesti kotimaisiin kasviksiin ja lähikalaan – kestävästi pakattuna.
**Vuonna 2020: 11 %
*** Vuonna 2020: 60 %
Olemme vastuullinen kumppani ja työnantaja.
Yritysvastuuohjelmallaan Apetit sitoutuu YK:n kestävän kehityksen mukaisten tavoitteiden edistämiseen.
Apetitin yritysvastuuohjelman tavoitteet edistävät seuraavia YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, pääasiassa paikallisesti:
Tavoite 2: Ei nälkää
Edistämme kestäviä viljelymenetelmiä valikoiduissa tutkimushankkeissa ja omassa kehitystyössä tavoitteenamme maaperän luontaisen kasvukunnon ja hiiliviljelyn edistäminen.
Tavoite 3: Terveyttä ja hyvinvointia
Tuotteissamme luotamme kasvipohjaisiin ruokaratkaisuihin ja niiden kehittämiseen sekä lähikalaan perustuvan tuotteiston kasvattamiseen.
Tavoite 12: Vastuullista kuluttamista
Panostamme erityisesti kotimaisiin kasviksiin ja lähikalaan – kestävästi pakattuna.
Tavoite 13: Ilmastotekoja
Pienennämme systemaattisesti toimintamme ilmastovaikutuksia.
Kehitämme myös yritysvastuuohjelmamme mukaisesti toimintojamme, joilla voimme parantaa vaikutuksiamme seuraaviin kestävän kehityksen tavoitteisiin:
Tavoite 14: Vedenalainen elämä
Tavoite 15: Maanpäällinen elämä
Liitteet: