Resepti
Ainekset
0,3 | kg | Kananmunia |
0,4 | kg | Sokeria |
0,015 | kg | Vaniljasokeria |
0,35 | kg | Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta |
0,3 | l | Kasvirasvasekoitetta |
0,25 | kg | Puolikarkeita vehnäjauhoja |
0,4 | kg | Täysjyvävehnäjauhoja |
0,02 | kg | Leivinjauhetta |
0,6 | kg | Apetit Omenakuutioita, pakaste |
Kiille ja koristelu: | ||
0,4 | l | Vettä |
0,14 | kg | Hyytelösokeria |
Valmistusohjeet
- Vatkaa munat, sokeri ja vanilliinisokeri kevyesti sekaisin.
-
Lisää joukkoon juokseva margariini, kasvirasvasekoite sekä kuivat aineet keskenään sekoitettuina..
Sekoita taikina tasaiseksi.
-
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun GN 1/1-40 mm vuokaan. Jaa omenakuutiot pinnalle.
Kypsennä kiertoilmapaistaen 175 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on n. 90 astetta.
Anna piirakan jäähtyä. Valmista kiille: kuumenna vesi kiehuvaksi, vispilöi joukkoon hyytelösokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes liuos kirkastuu. Ota kattila liedeltä, anna jäähtyä hiukan. Hyytelöi piirakan pinta.
Voit myös vaihtoehtoisesti koristella piirkan jäähtyneenä tomusokerilla.
Saanto | |
Annosmäärä | kpl |
Annoskoko | g |
Laske |