Resepti

Hyvän olon omenapiirakka

Ainekset

0,3 kg Kananmunia
0,4 kg Sokeria
0,015 kg Vaniljasokeria
0,35 kg Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
0,3 l Kasvirasvasekoitetta
0,25 kg Puolikarkeita vehnäjauhoja
0,4 kg Täysjyvävehnäjauhoja
0,02 kg Leivinjauhetta
0,6 kg Apetit Omenakuutioita, pakaste
Kiille ja koristelu:
0,4 l Vettä
0,14 kg Hyytelösokeria

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat, sokeri ja vanilliinisokeri kevyesti sekaisin.
  2. Lisää joukkoon juokseva margariini, kasvirasvasekoite sekä kuivat aineet keskenään sekoitettuina.. Sekoita taikina tasaiseksi.

  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun GN 1/1-40 mm vuokaan. Jaa omenakuutiot pinnalle. Kypsennä kiertoilmapaistaen 175 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on n. 90 astetta.

    Anna piirakan jäähtyä. Valmista kiille: kuumenna vesi kiehuvaksi, vispilöi joukkoon hyytelösokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes liuos kirkastuu. Ota kattila liedeltä, anna jäähtyä hiukan. Hyytelöi piirakan pinta.

    Voit myös vaihtoehtoisesti koristella piirkan jäähtyneenä tomusokerilla.



Hyvän olon omenapiirakka
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske

Reseptin tuotteet