Resepti
Aioli eli valkosipulimajoneesi
Arvio: 3.3 / 5
Valkosipulimajoneesi eli aioli käy kuumaan keittoon, kalan ja grilliruuan kastikkeeksi, salaattiin ja leivälle sipaistavaksi. Superherkullista sitruunankuorella raikastettuna savukalan kastikkeena!
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
5 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
1 | kananmuna | |
1 | munankeltuainen | |
2 | tl | sitruunamehua |
2 | dl | Apetit-rypsiöljyä |
0,25 | tl | merisuolaa |
0,25 | tl | mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Pane valkosipulinkynnet, muna, keltuainen ja sitruunamehu monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on vaaleankeltaista.
2. Anna koneen käydä ja valuta kasviöljy hitaasti seokseen. Sekoita, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Mausta ja herkuttele.
4. Huom! Käytä aiolin valmistukseen huoneenlämpöisiä raaka-aineita, muuten seos juoksettuu herkästi sitä valmistettaessa.
6. Vinkki! Voit maustaa aiolin sitruunankuorella.