Resepti

Aioli eli valkosipulimajoneesi

Arvio: 4 / 5

Valkosipulimajoneesi eli aioli käy kuumaan keittoon, kalan ja grilliruuan kastikkeeksi, salaattiin ja leivälle sipaistavaksi. Superherkullista sitruunankuorella raikastettuna savukalan kastikkeena!

Valmistusaika: alle 15 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Aioli eli valkosipulimajoneesi

Ainekset

5valkosipulinkynttä hienonnettuna
1kananmuna
1munankeltuainen
2tlsitruunamehua
2dlApetit-rypsiöljyä
0,25tlmerisuolaa
0,25tlmustapippuria

Valmistusohjeet

1. Pane valkosipulinkynnet, muna, keltuainen ja sitruunamehu monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on vaaleankeltaista.

2. Anna koneen käydä ja valuta kasviöljy hitaasti seokseen. Sekoita, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Mausta ja herkuttele.

4. Huom! Käytä aiolin valmistukseen huoneenlämpöisiä raaka-aineita, muuten seos juoksettuu herkästi sitä valmistettaessa.

6. Vinkki! Voit maustaa aiolin sitruunankuorella.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!