Resepti
Bouillabaisse
Arvio: 4.5 / 5
Isät kokkaa (Gozy Publishing, 2016) -kirja muistuttaa klassikkoreseptin olemassaolosta.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
200 | g | lohifileetä |
200 | g | sinisimpukoita |
Liemi: | ||
---|---|---|
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
1 | valkosipulinkynsi | |
1 | sahramia | |
1 | rkl | tomaattipyreetä |
1 | kevätsipuli | |
2 | dl | valkoviiniä |
1 | rkl | hunajaa |
timjamia | ||
4 | laakerinlehteä | |
1 | l | rapu- tai kanalientä |
2 | dl | säilyketomaatteja |
Tarjoiluun: | ||
2 | rkl | tuoretta tilliä |
1 | rkl | ruohosipulia |
4 | palaa vaaleaa leipää |
Valmistusohjeet
1. Leikkaa lohifilee 2 cm kuutioiksi. Poista sinisimpukoista parta, huuhtele ne ja tarkista käyttökelpoisuus. Jos simpukka ei kopauttamalla ummistu, heitä se pois.
3. Kuullota sipulit kevyesti kattilassa. Lisää sahrami ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista. Leikkaa kevätsipuli sentin pätkiin. Kaada päälle viini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes puolet siitä on jäljellä.
4. Lisää hunaja, timjami, laakerinlehdet sekä rapuliemi ja tomaatit. Hauduta noin puoli tuntia, siivilöi ja mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit lisätä 1 tl sitruunamehua. Lisää lopuksi kalapalat, sinisimpukat ja kevätsipulit liemeen ja kypsennä 5-10 minuuttia, kunnes sinisimpukat ovat avautuneet. Jos jokin simpukka pysyy päättäväisesti kiinni, heitä se pois.
5. Tarjoa bouillabaisse yrttisilpulla viimeisteltynä paahdetun, vaalean leivän kera.