Resepti

Green goddess -salaatti

Kesäisen ruokapöydän vetonaula on raikas Green Goddess -salaatti, joka kutkuttelee aisteja vihreällä värillään. Salaatin juju on makua täynnä oleva kastike, joka vihreiden vihannesten kanssa tarjoiltuna hivelee makunystyröitä. Näpsäkkä, ruokaisuutta tuova lisä salaattiin on valmis wok-sekoitus. Salaatti sopii niin kevyeksi lounaaksi kuin kesäiseksi lisukkeeksikin yhdessä nachojen kanssa tarjoiltuna.

Valmistusaika:

Green goddess -salaatti

Ainekset

Green goddess -kastike
1ruukku tuoretta basilikaa
0,5ruukkua tuoretta ruohosipulia
1kplpieni salottisipuli
1kpl1-2 valkosipulinkynttä
0,5dlsitruunamehua
1dlliotettuja cashewpähkinöitä
1dlravintohiivahiutaleita tai parmesaaniraastetta
0,5dlNeito rypsiöljyä (kokeile myös Neito sitruunan makuista rypsiöljyä)
0,5tl½-1 tl suolaa
Salaattipohja
1kgvarhaiskaalia
1kplkurkku
1pssApetit Maustettu Wok yrttinen

Valmistusohjeet

1. Mittaa cashewpähkinät kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna liota noin 10 minuuttia.

3. Kuori sipulit, valuta cashewpähkinät ja lisää kaikki kastikkeen ainekset blenderiin. Surauta sileäksi vihreäksi kastikkeeksi.

5. Paista Apetit Wok kuumalla pannulla noin 5–10 minuuttia. Siirrä sivuun jäähtymään

7. Poista kaalista uloimmat nuutuneet lehdet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

9. Huuhtele kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

11. Lisää kastiketta reippaasti ison kulhon pohjalle. Lisää kaali, kurkut ja jäähtyneet wok-vihannekset. Lisää loput kastikkeesta ja sekoita. Tarjoile esimerkiksi nachojen kanssa