Resepti
Grillattu lohi ja kesäinen kukkakaalicouscous ja sitruunakastike
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
Grillattu lohi | ||
---|---|---|
600 | g | lohta |
2 | rkl | Neito-rypsiöljy sitruunan maku |
suolaa ja pippuria | ||
Kesäinen kukkakaalicouscous | ||
1 | kpl | keskikokoinen kukkakaali |
3 | rkl | Neito-rypsiöljy sitruunan maku |
½ rasia babypinaattia | ||
15 | kpl | mansikoita |
100 | g | fetajuustoa tai vuohenjuustoa |
suolaa ja pippuria | ||
Sitruuna-tillikastike | ||
2 | dl | ranskankermaa |
3 | rkl | Neito-rypsiöljy sitruunan maku |
1 | kpl | valkosipulikynsi |
2 | rkl | tilliä |
suolaa ja pippuria |
Valmistusohjeet
1. Grillattu lohi:
2. Penslaa lohipalat Neito sitruuna rypsiöljyllä ja grillaa tai paistaa molemmin puolin.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoa grillattu lohi kukkakaalicouscousin ja sitruuna-tillikastikkeen kanssa.
5. Kukkakaalicouscous:
6. Leikkaa kukkakaali isoiksi kukinnoiksi. Laita kukinnot tehosekoittimeen.
7. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes kukkakaali on tasaista murua. Voit myös raastaa kukkakaali raastimella.
8. Lämmitä Neito sitruuna rypsiöljyä paistinpannulla ja paista kukkakaalicouscous 3–4 minuuttia.
9. Mausta suolalla ja pippurilla.
10. Kaada kukkakaalicouscous tarjoilulautaselle ja mausta.
11. Puolita mansikat ja lisää salaattiin.
12. Laita lopuksi pinaatti ja paahdetut pinjansiemenet ja murusta juustoa päälle.
13. Kastike:
14. Murskaa valkosipuli ja hienonna tilli.
15. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolla ja pippurilla.