Resepti
Grillattu sitruunakanakulho
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
Marinadi | ||
---|---|---|
2 | kpl | valkosipulinkynttä |
2 | rkl | tuoretta rakuunaa hienonnettuna |
0,5 | dl | Apetit Rypsiöljyä |
1 | kpl | sitruunan raastettu kuori |
3 | rkl | sitruunamehua |
3 | rkl | soijakastiketta |
2 | rkl | vaaleaa balsamietikkaa |
2 | rkl | fariinisokeria |
600 | g | kanan paistileikettä |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
Lisäksi | ||
1 | pss | Apetit Uuni- ja grillikasviksia (Hunajainen) |
1,5 | dl | kvinoaa |
pala punakaalia | ||
sitruunalohkoja | ||
Sitruuna-tahinikastike | ||
1 | dl | tahinia |
2 | kpl | sitruunan mehu |
2 | rkl | oliiviöljyä |
1 | tl | hunajaa |
0,5 | tl | suolaa |
2 | rkl | vettä |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna rakuuna. Sekoita valkosipuli ja rakuuna rypsiöljyn, sitruunan kuoren ja mehun, soijakastikkeen, balsamietikan ja fariinisokerin kanssa marinadiksi. Sekoita marinadi kanojen joukkoon. Laita jääkaappiin marinoitumaan 1-4 tunniksi. Grillaa kanat kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa siivuiksi.
2. Laita Uuni- ja grillikasvikset grillin kestävään vuokaan ja kuumenna grillissä läpikotaisin, noin 10 minuutin ajan välillä sekoitellen.
3. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi punakaali ohuelti.
4. Sekoita kaikki sitruuna-tahinikastikkeen ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastikkeessa on hyvä koostumus.
5. Jaa kvinoa, Uuni- ja grillikasvikset ja punakaali neljään kulhoon. Lisää grillattu kana. Viimeistele sitruuna-tahinikastikkeella ja sitruunalohkoilla.