Resepti

Grillattu sitruunakanakulho

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4

Maidoton
Grillattu sitruunakanakulho

Ainekset

Marinadi
2kplvalkosipulinkynttä
2rkltuoretta rakuunaa hienonnettuna
0,5dlApetit Rypsiöljyä
1kplsitruunan raastettu kuori
3rklsitruunamehua
3rklsoijakastiketta
2rklvaaleaa balsamietikkaa
2rklfariinisokeria
600gkanan paistileikettä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
1pssApetit Uuni- ja grillikasviksia (Hunajainen)
1,5dlkvinoaa
pala punakaalia
sitruunalohkoja
Sitruuna-tahinikastike
1dltahinia
2kplsitruunan mehu
2rkloliiviöljyä
1tlhunajaa
0,5tlsuolaa
2rklvettä

Valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna rakuuna. Sekoita valkosipuli ja rakuuna rypsiöljyn, sitruunan kuoren ja mehun, soijakastikkeen, balsamietikan ja fariinisokerin kanssa marinadiksi. Sekoita marinadi kanojen joukkoon. Laita jääkaappiin marinoitumaan 1-4 tunniksi. Grillaa kanat kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa siivuiksi.

2. Laita Uuni- ja grillikasvikset grillin kestävään vuokaan ja kuumenna grillissä läpikotaisin, noin 10 minuutin ajan välillä sekoitellen.

3. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi punakaali ohuelti.

4. Sekoita kaikki sitruuna-tahinikastikkeen ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastikkeessa on hyvä koostumus.

5. Jaa kvinoa, Uuni- ja grillikasvikset ja punakaali neljään kulhoon. Lisää grillattu kana. Viimeistele sitruuna-tahinikastikkeella ja sitruunalohkoilla.