Resepti

Helppo hernejäätelö

Kokeile Apetitin kotimaisia pakasteherneitä yllättävässä hernejäätelössä! Hauskan värinen hernejäätelö syntyy käden käänteessä vain muutamasta raaka-aineesta. Pohjana toimii vispikerma ja kondensoitu maito, vihreä herne tuo jännittävää makua ja väriä. Lisäämällä glukoosisiirappia estät jäähileiden muodostumisen jäätelöön.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Helppo hernejäätelö

Ainekset

5dlkuohu- tai vispikermaa
1prk(à 397 g) kondensoitua maitoa
1tlvaniljatahnaa
1pssApetit Kotimaisia pakasteherneitä
0,5dlglukoosisiirappia

Valmistusohjeet

1. Kaada herneet kattilaan ja mittaa joukkoon glukoosisiirappi. Kuumenna herneet kiehuvaksi samalla sekoittaen. Soseuta kuumat herneet sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, laita sivuun odottamaan.

3. Vaahdota kuohu- tai vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljatahna ja kondensoitu maito, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt hernepyree ja sekoita massa huolellisesti.

5. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun pakastusta kestävään astiaan ja peitä astia tuorekelmulla. Nosta pakkaseen jähmettymään yön yli tai vähintään 4–6 tuntia. Anna jäätelön pehmetä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua. Pyörittele jäätelö palloiksi tötteröön tai lusikoi annosmaljoihin ja nauti.