Resepti
Helppo pinaattilasagne
Arvio: 2.9 / 5
Pinaattilasagneen voit lisätä joukkoon myös kalaa.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | pss | Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia (à 150 g) |
4 | tomaattia | |
1 | pieni kesäkurpitsa | |
200 | g | fetajuustoa |
5 | dl | maustettua ruokakermaa |
9 | lasagnelevyä | |
2 | rkl | pinjansiemeniä |
0,5 | rs | kirsikkatomaatteja |
Valmistusohjeet
1. Sulata pinaatti. Leikkaa tomaatit, kesäkurpitsa ja juusto viipaleiksi. Sekoita pinaatti ja ruokakerma keskenään.
2. Kaada lasagnevuokaan noin desilitra pinaatti-ruokakermaseosta. Lado päälle 3 lasagnelevyä ja niiden päälle puolet tomaateista, kesäkurpitsasta ja juustosta. Kaada päälle noin desilitra pinaatti-ruokakermaseosta. Lado päälle 3 lasagnelevyä ja loput tomaateista, kesäkurpitsasta sekä juustosta. Lado päälle loput lasagnelevyt ja kaada päälle loput pinaatti-ruokakermaseoksesta.
3. Peitä foliolla ja kypsennä 200 °C:ssa 40 minuuttia. Poista folio ja painele päällimmäiset lasagnelevyt nesteen peittoon. Ripottele pinnalle pinjansiemenet sekä halkaistut kirsikkatomaatit ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia.
5. Vinkki! Jos haluat valmistaa kalaisan lasagnen, lisää kerrosten väliin kirjolohisuikaleita, myös tähteeksi jäänyt kypsä kala käy!
7. Vinkki! Vietä Apetit Kotimainen -ruokaviikko käyttämällä ruoanvalmistuksessa Apetit Kotimainen -tuotteita. Ainakin pussi päivässä!