Resepti

Hernelevite

Herneestä ja rahkasta saa vähärasvaisen, proteiinipitoisen levitteen leiville.

Valmistusaika: alle 15 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Hernelevite

Ainekset

1pssApetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä (à 200 g)
1dlApetit Kotimainen Sipulikuutioita
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
1prkrahkaa (250 g)
2tlrypsi- tai seesamiöljyä
2tlDijon-sinappia
Lisäksi halutessasi
0,5dlmaustamatonta jogurttia

Valmistusohjeet

1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Jogurttilisäys helpottaa seoksen soseuttamista, mutta tahnasta tulee tällöin juoksevampaa.

2. Käytä tahna leivän päällä levitteenä.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!