Resepti

Hernepesto

Hernepestolla voi höystää sosekeittoja ja paahdettuja kasviksia. Se maistuu mainiolta myös leivän päällä sekä dippikastikkeena.

Valmistusaika: Alle 5 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Hernepesto

Ainekset

1pssApetit Kotimainen Herne
0,25dlApetit-rypsiöljyä
0,5dlruoanlaittofraichea (Crème Bonjour, esim. Valkosipuli ja Yrtit)
0,5dlmantelijauhetta
0,5tlsuolaa
1rklhienonnettua tuoretta basilikaa tai 1 tl kuivattua basilikaa

Valmistusohjeet

1. Kuumenna herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.

2. Lisää muut ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

3. Käytä kuten tavallista pestoa, salaateissa, bruschetassa, keiton tehosteena tai pastan maustajana.