Resepti
Hernepesto
Hernepestolla voi höystää sosekeittoja ja paahdettuja kasviksia. Se maistuu mainiolta myös leivän päällä sekä dippikastikkeena.
Valmistusaika: Alle 5 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen Herne |
0,25 | dl | Apetit Kotimainen Rypsi&rapsiöljyä |
0,5 | dl | ruoanlaittofraichea (Crème Bonjour, esim. Valkosipuli ja Yrtit) |
0,5 | dl | mantelijauhetta |
0,5 | tl | suolaa |
1 | rkl | hienonnettua tuoretta basilikaa tai 1 tl kuivattua basilikaa |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
2. Lisää muut ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
3. Käytä kuten tavallista pestoa, salaateissa, bruschetassa, keiton tehosteena tai pastan maustajana.