Resepti
Hernerisotto
Arvio: 3.4 / 5
Ihanan juustoinen risotto, kuin Italiassa, vaikka ihan omalla liedellä kypsentelinkin...
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | salottisipulia | |
2 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
3 | dl | aborio-risottoriisiä |
8 | dl | kasvislientä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä (à 200 g) |
0,5 | pss | Apetit Sugar Snaps (à 300 g) |
2 | rkl | voita |
2 | dl | kermajuustoa raasteena |
1 | rkl | mascarponejuustoa |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
1 | rkl | ruohosipulia silputtuna |
kourallinen herneenversoja |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit kattilassa rypsi-rapsiöljyssä.
2. Kaada kattilaan riisi ja kuullota sitä muutama minuutti. Lisää kuumaa kasvislientä desilitra kerrallaan ja hauduttele, kunnes se on imeytytnyt riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty.
3. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa herneet ja sugar snapsit. Voit pilkkoa jälkimmäiset halutessasi. Lisää voi, juustoraaste ja samcarpone. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Koristele silputulla ruohosipulilla tai muutamalla herneenversolla.
5. (Tämä resepti on Isät kokkaa -keittokirjasta (Gozy Publishing, 2016), kirjailijoina Joonas Hämäläinen ja Serko Rantanen.)