Resepti

Hernerisotto

Arvio: 3.4 / 5

Ihanan juustoinen risotto, kuin Italiassa, vaikka ihan omalla liedellä kypsentelinkin...

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Hernerisotto

Ainekset

2salottisipulia
2rklApetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä
3dlaborio-risottoriisiä
8dlkasvislientä
1pssApetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä (à 200 g)
0,5pssApetit Sugar Snaps (à 300 g)
2rklvoita
2dlkermajuustoa raasteena
1rklmascarponejuustoa
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
Tarjoiluun
1rklruohosipulia silputtuna
kourallinen herneenversoja

Valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit kattilassa rypsi-rapsiöljyssä.

2. Kaada kattilaan riisi ja kuullota sitä muutama minuutti. Lisää kuumaa kasvislientä desilitra kerrallaan ja hauduttele, kunnes se on imeytytnyt riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty.

3. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa herneet ja sugar snapsit. Voit pilkkoa jälkimmäiset halutessasi. Lisää voi, juustoraaste ja samcarpone. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Koristele silputulla ruohosipulilla tai muutamalla herneenversolla.

5. (Tämä resepti on Isät kokkaa -keittokirjasta (Gozy Publishing, 2016), kirjailijoina Joonas Hämäläinen ja Serko Rantanen.)