Resepti
Itämeren kalatacot
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
Marinoidut punajuuret | ||
---|---|---|
500 | g | punajuuria |
1 | kpl | mandariinia |
1 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
ripaus suolaa | ||
0,5 | rkl | valkoviinietikkaa |
0,5 | rkl | hunajaa |
Omenasalsa | ||
2 | kpl | kotimaista omenaa |
1 | kpl | punasipulia |
1 | kpl | valkosipulinkynsi |
1 | kpl | chiliä |
3 | rkl | tuoretta korianteria hienonnettuna |
1 | kpl | sitruunan mehu |
1 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
suolaa | ||
Tacot | ||
1 | pss | Apetit Kotimainen Itämeren kalapuikkoja |
Apetit rypsiöljyä | ||
12 | kpl | pientä maissitortillaa |
ituja tai silmuja | ||
1 | kpl | avokadoa |
chilimajoneesia | ||
tuoretta korianteria |
Valmistusohjeet
1. Valmista ensin marinoidut punajuuret. Kuori ja lohko punajuuret. Laita punajuurilohkot uunivuokaan ja sekoita joukkoon puolikkaan mandariinin mehu ja öljy. Mausta suolalla. Paahda punajuuria 200 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Sekoita puolivälissä. Kun punajuuret tulevat uunista, sekoita niiden joukkoon mandariinin toisen puolikkaan mehu, valkoviinietikka ja hunaja. Anna jäähtyä kokonaan.
2. Omenasalsa: Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla.
3. Paista Itämeren kalapuikot pannulla rapeiksi tilkassa öljyä. Lämmitä tortillat ja täytä ne marinoiduilla punajuurilla, kalapuikoilla, omenasalsalla, viipaloidulla avokadolla ja iduilla. Viimeistele annokset chilimajoneesilla ja tuoreella korianterilla.