Resepti

Itämeren kalatacot

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4

Itämeren kalatacot

Ainekset

Marinoidut punajuuret
500gpunajuuria
1kplmandariinia
1rklApetit rypsiöljyä
ripaus suolaa
0,5rklvalkoviinietikkaa
0,5rklhunajaa
Omenasalsa
2kplkotimaista omenaa
1kplpunasipulia
1kplvalkosipulinkynsi
1kplchiliä
3rkltuoretta korianteria hienonnettuna
1kplsitruunan mehu
1rklApetit rypsiöljyä
suolaa
Tacot
1pssApetit Kotimainen Itämeren kalapuikkoja
Apetit rypsiöljyä
12kplpientä maissitortillaa
ituja tai silmuja
1kplavokadoa
chilimajoneesia
tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

1. Valmista ensin marinoidut punajuuret. Kuori ja lohko punajuuret. Laita punajuurilohkot uunivuokaan ja sekoita joukkoon puolikkaan mandariinin mehu ja öljy. Mausta suolalla. Paahda punajuuria 200 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Sekoita puolivälissä. Kun punajuuret tulevat uunista, sekoita niiden joukkoon mandariinin toisen puolikkaan mehu, valkoviinietikka ja hunaja. Anna jäähtyä kokonaan.

2. Omenasalsa: Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla.

3. Paista Itämeren kalapuikot pannulla rapeiksi tilkassa öljyä. Lämmitä tortillat ja täytä ne marinoiduilla punajuurilla, kalapuikoilla, omenasalsalla, viipaloidulla avokadolla ja iduilla. Viimeistele annokset chilimajoneesilla ja tuoreella korianterilla.