Resepti

Kasvisgulassi

Arvio: 3.6 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Gluteeniton Vegaaninen
Kasvisgulassi

Ainekset

2kplsipulia
5kplvalkosipulinkynttä
2kpllehtisellerin vartta
2rklApetit Rypsiöljyä (à 500ml)
2rklpaprikajauhetta
1rkltomaattipyrettä
1pssApetit Peruna & Keittokasviksia (à 750g)
1prktomaattimurskaa (à 400 g)
7dlkasvislientä
1tlkuivattua timjamia
1kpllaakerinlehti
3kplpaprikaa
1prkisoja valkoisia papuja
0,5kplsitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa
Lisukkeeksi:
ranskankermaa

Valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Leikkaa lehtisellerit pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja lehtiselleri, jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää sitten paprikajauhe ja tomaattipyre ja sekoita hyvin.

4. Lisää Peruna- ja keittokasvikset, tomaattimurska, kasvisliemi, timjaminoksat ja laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla noin 15 minuuttia.

5. Leikkaa paprikat paloiksi ja valuta pavut. Lisää ne keiton joukkoon ja keitä vielä muutama minuutti. Mausta kasvisgulassi sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoile ranskankerman kera.