Resepti

Kasvisjauhisburgerit

Arvio: 4.2 / 5

Avokadoa, vegepihviä ja marinoitua punasipulia. Luxushampurilainen!
Tee se pakasteena myytävästä Apetit Kasvisjauhispihvistä tai vieläkin nopeammin valmisruokalämpötilan Apetit Tuoreet Kasvisjauhispihvistä.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton
Kasvisjauhisburgerit

Ainekset

1rsApetit Kasvisjauhispihvit (à 240 g)
Mustapaputahna
1prkmustapapuja suolaliemessä (à 285 g)
4valkosipulinkynttä
4cm:n pala tuoretta inkivääriä
2rklNEITO™ -rypsiöljyä
1tltuoretta punaista chiliä siputtuna
1rklviinietikkaa
1tlsokeria
1tlsuolaa
Avokadotahna
1syöntikypsä avokado
1tlsuolaa
1tlmustapippuria rouhittuna
0,5limetin mehu
Marinoitu punasipuli
1punasipuli
0,5limetin mehu
0,5tljuoksevaa hunajaa
1tlsuolaa
Tarjoiluun
4hampurilaissämpylää
4kirsikkatomaattia viipaleina
4salaatinlehteä
1rklkorianteria

Valmistusohjeet

1. Valmista tahnat. Mustapaputahna: Valuta mustapavut ja huuhtele ne kylmällä juoksevalla vedellä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja suikaloi chilistä sopiva palanen. Kuumenna kasviöljy paistinpannulla ja paahda siinä chili ja valkosipuli rapeiksi ja nosta ne talouspaperille valumaan. Käytä pannulle jäänyt mausteöljy tahnaan. Kuori ja silppua inkivääri. Laita kaikki tahnan ainekset valkosipulia ja chiliä lukuunottamatta tehosekoittajaan ja pyöräytä rouheiseksi tahnaksi.

2. Avokadotahna: Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi avokadon sisus kulhoon ja soseuta se haarukalla. Mausta sose suolalla, mustapippurilla ja limettimehulla.

3. Marinoitu punasipuli: Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon limettimehu, hunaja sekä suola. Mausta suolalla.

4. Kuumenna kasvisjauhispihvit pakkauksen ohjein. Paahda halkaistut sämpylät, tai ainakin kansipuoli.

5. Levitä paputahnaa sämpylän pohjapuoliskoille ja pinoa täytteet päälle. Ripottele valkosipuli ja chili mukaan rapeiksi sattumiksi. Aseta kansi paikalleen, nosta pöytään kasvislisukkeet ja herkuttele.

6. Vinkki! Hunajan sijasta voit käyttää reseptissä myös agavesiirappia.