Resepti

Katsu Curry Järvikalapihvistä

Arvio: 5 / 5

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4

Katsu Curry Järvikalapihvistä

Ainekset

Chilisipulit
1kpliso punasipuli
1kplpunaista chiliä
1kplvihreää chiliä
1kplsitruunaa
0,5tlsuolaa
Currykastike
1kplsipulia
3kplvalkosipulinkynttä
2tltuoretta inkivääriä raastettuna
1kplisoa porkkanaa
1rklApetit rypsiöljyä
1rklcurryjauhetta
5dlkookosmaitoa
1rklsoijakastiketta
1rklagavesiirappia
Misoperunamuusi
1kgjauhoisia perunoita
2rklvoita
2rklmisotahnaa
2dlmaitoa
suolaa
Järvikalapihvit
2pktApetit kotimainen järvikalapihvejä
2kplkananmunaa
2dlpankojauhoja
Apetit rypsiöljyä
Koristeluun
tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

1. Chilisipulit: Laita ensin chilisipulit maustumaan. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Leikkaa chilit ohuiksi suikaleiksi, poista halutessasi siemenet. Sekoita punasipulit ja chilit keskenään, purista joukkoon sitruunan mehu ja mausta suolalla. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

2. Currykastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja pilko porkkana pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää valkosipulit ja inkiväärit, kuullota pari minuuttia. Lisää sitten porkkanat ja curryjauhe, paista vielä muutama minuutti. Lisää kattilaan kookosmaito ja keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Soseuta kastike ja mausta se soijakastikkeella, agavesiirapilla ja sitruunan mehulla. Tarkista maku ja lisää maun mukaan suolaa.

3. Misoperunamuusi: Kuori ja paloittele perunat. Laita ne kattilaan, peitä vedellä ja keitä kypsiksi. Valuta vesi pois kattilasta ja lisää perunoiden joukkoon voi ja misotahna. Valmista muusi muusinuijan tai sähkövatkaimen avulla, ja lisää sen verran maitoa, että saat sopivan koostumuksen. Mausta muusi suolalla.

4. Valmista Järvikalapihvit. Ota kaksi kulhoa ja riko toiseen kananmunat, vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa toiseen kulhoon pankojauhot. Paneroi pihvit kastamalla ne ensin kananmuniin ja sitten pankojauhoihin. Paista pihvit kullanruskeiksi reilussa öljyssä pannulla molemmin puolin. Tarjoile misoperunamuusin, currykastikkeen ja chilisipuleiden kera.