Resepti

Kesäkurpitsapiiras

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 8 annosta

Kesäkurpitsapiiras

Ainekset

Taikina
5dlperunasosetta
1dlmustaleima emmentaalia raastettuna
0,5dlNeito-rypsiöljyä
1dlvehnäjauhoja
0,5dltäysjyvävehnäjauhoja
0,5tlsuolaa
Täyte
2kplsipulia
2rklNeito-rypsiöljyä
1kplkesäkurpitsa (noin 600 g)
200gmaustamatonta tuorejuustoa
4kplkananmunaa
2dlmaitoa
1tlsuolaa
yrttejä (tilliä, persiljaa)
mustapippuria
muskottipähkinää
1dlmustaleimaemmentaalia raastettuna

Valmistusohjeet

1. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, kunnes taikina on työstettävissä piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

2. Kuori ja kuutioi sipulit ja kuullota kuutiot rypsiöljyssä paistinpannulla kypsiksi.

3. Huuhtele kesäkurpitsa ja viipaloi se.

4. Sekoita keskenään tuorejuusto ja munat.

5. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon maito ja suola. Mausta täyteseos silppuamalla joukkoon reilusti yrttejä.

6. Rouhi mausteeksi mustapippuria ja raasta joukkoon ripaus muskottipähkinää.

7. Lado kesäkurpitsaviipaleet vuokaan niin, että kaadat muutaman kerran täyteseosta niiden väliin, jotta kesäkurpitsaa ja juustoseosta tulee piiraaseen kauttaaltaan tasaisesti.

8. Ripottele väliin juustoraastetta.

9. Kaada loppu täyteseos piiraalle.

10. Kypsennä 180 - asteisen uunin alaosassa 1 tunti 15 minuuttia.