Resepti

Juures-saaristolaisleipä

Arvio: 5 / 5

Joulupöydän suosikki.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 3 leipää

Laktoositon
Juures-saaristolaisleipä

Ainekset

1pssApetit isot uunijuurekset (à 500g)
2rklApetit rypsiöljyä
1lpiimää
1,5kpltuorehiivaa
3dlsiirappia
3dlruisleseitä
3dlruisjauhoja
3dlkaljamallas rouhetta
10dlvehnäjauhoja
1rklsuolaa

Valmistusohjeet

1. Kaada juurekset uunivuokaan ja lisää joukkoon rypsiöljy. Paahda uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Soseuta kuumat juurekset sauvasekoittajalla soseeksi.

2. Punnitse kaikki kuivat aineet ja sekoita ne keskenään.

3. Lämmitä piimä lämpöiseksi ja lisää hiiva, siirappi sekä jauhot. Sekoita hyvin ja anna kohota liinan alla 1 1/2 tuntia.

4. Kumoa taikina leipävuokiin ja paista uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia.