Resepti

Kevätsalaatti

Arvio: 4 / 5

Parsasta tulee todella rapeaa, kun keität sen terävästi ja jäähdytät jääkylmässä vedessä. Kepeäksi kastikkeeksi sopii sitruunainen rypsiöljy.

Valmistusaika: Alle 15 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton Vegaaninen
Kevätsalaatti

Ainekset

1tankoparsanippu (n. 450 g)
1pssbabypinaattia (80 g)
2kevätsipulinvartta
1pssApetit Kotimainen Herneitä (200 g)
Kastike
2rklApetit Kotimainen Sitruuna-basilika Rypsi- & rapsiöljyä
1rklvalkoviinietikkaa
suolaa
ryytineidon eli Nigellan siemeniä

Valmistusohjeet

1. Huuhtele parsat ja leikkaa päästä pois kova kantaosa. Keitä parsaa kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia ja jäähdytä se sitten nopeasti jääkylmässä vedessä. Kuumenna herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä ne.

2. Huuhtele pinaatti ja sipulit. Hienonna sipuli ja leikkaa parsa haarukkapaloiksi.

3. Sekoita salaattikulhon pohjalla kastikkeen ainekset. Lisää kasvikset, sekoita ja tarjoa heti.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!