Resepti
Kevätsalaatti
Arvio: 4 / 5
Parsasta tulee todella rapeaa, kun keität sen terävästi ja jäähdytät jääkylmässä vedessä. Kepeäksi kastikkeeksi sopii sitruunainen rypsiöljy.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | tankoparsanippu | |
1 | pss | babypinaattia (80 g) |
1 | kevätsipulinippu | |
1 | pss | Apetit Kotimainen Herne (200 g) |
Kastike | ||
---|---|---|
2 | rkl | Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy |
1 | rkl | valkoviinietikkaa |
sormisuolaa | ||
ryytineidon eli Nigellan siemeniä |
Valmistusohjeet
1. Huuhtele parsat ja taita päästä pois kova kantaosa. Keitä parsaa kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia ja jäähdytä se sitten nopeasti jääkylmässä vedessä.
2. Huuhtele pinaatti ja sipulit. Leikkaa sipulit ja parsa haarukkapaloiksi.
3. Sekoita salaattikulhon pohjalla kastikkeen ainekset. Lisää kasvikset, sekoita ja tarjoa heti.