Resepti

Kevätsalaatti

Parsasta tulee todella rapeaa, kun keität sen terävästi ja jäähdytät jääkylmässä vedessä. Kepeäksi kastikkeeksi sopii sitruunainen rypsiöljy.

Valmistusaika: alle 15 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton Vegaaninen
Kevätsalaatti

Ainekset

1tankoparsanippu
1pssbabypinaattia (80 g)
1kevätsipulinippu
1pssApetit Kotimainen Herne (200 g)
Kastike
2rklApetit Sitruuna-basilika rypsiöljy
1rklvalkoviinietikkaa
sormisuolaa
ryytineidon eli Nigellan siemeniä

Valmistusohjeet

1. Huuhtele parsat ja taita päästä pois kova kantaosa. Keitä parsaa kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia ja jäähdytä se sitten nopeasti jääkylmässä vedessä.

2. Huuhtele pinaatti ja sipulit. Leikkaa sipulit ja parsa haarukkapaloiksi.

3. Sekoita salaattikulhon pohjalla kastikkeen ainekset. Lisää kasvikset, sekoita ja tarjoa heti.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!