Resepti

Kreikkalainen kana-riisipannu

Arvio: 4.3 / 5

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4-6

Laktoositon
Kreikkalainen kana-riisipannu

Ainekset

650gbroilerin koipipaloja
1tlsavupaprikajauhetta
2tlkuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
2rklApetit rypsiöljyä (à 500 ml)
1kplsipuli
3kplvalkosipulinkynttä
3dlriisiä
8dlkanalientä
1pssApetit Sadonkorjuukasviksia (à 300 g)
1dlmustia oliiveja
100gfetajuustoa
Koristeluun:
persiljaa
sitruunalohkoja

Valmistusohjeet

1. Mausta broilerin koipipalat savupaprikalla, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Ruskista koipipalat pannulla 1 rkl öljyssä ja siirrä hetkeksi sivuun odottamaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna loput öljystä pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulinkynnet ja kuullota vielä hetki. Lisää sitten riisit ja sekoita joukkoon kanaliemi. Asettele ruskistetut broilerit riisin päälle ja peitä pannu kannella. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes riisi ja broileri alkavat olla kypsiä.

4. Lisää Sadonkorjuukasvikset ja oliivit pannulle ja kypsennä vielä kuutisen minuutin ajan. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

5. Murustele feta kana-riisipannun päälle ja viimeistele ruoka hienonnetulla tuoreella persiljalla ja tarjoile sitruunalohkojen kera.