Resepti
Kukkakaali-papupannu intialaisittain
Arvio: 4 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4-6 annosta
Ainekset
1 | iso sipuli | |
3 | valkosipulinkynttä | |
2 | rkl | voita |
2 | pss | Apetit kukkakaalia (à 250 g) |
1 | pss | Apetit papusekoitusta (a 300 g) |
1 | prk | paseerattua tomaattia (a 400 g) |
2 | tl | garam masala- mausteseosta |
1 | tl | kanelia |
1 | tl | kurkumaa |
2 | rkl | raastettua inkivääriä |
1 | limetin mehu | |
2 | dl | paksua turkkilaista jogurttia |
suolaa | ||
1 | dl | hienonnettua korianteria |
1 | dl | rouhittuja suolapähkinöitä |
keitettyä basmatiriisiä |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi isolla paistinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi.
2. Lisää kasvikset ja paista muutama minuutti välillä sekoitellen. Sekoita paseeratun tomaatin joukkoon kaikki mausteet ja lisää se pannulle. Sekoita ja hauduta noin 10 minuuttia.
3. Lisää sitten limetin mehu ja jogurtti, ripaus suolaa sekä hienonnettu korianteri. Sekoita hyvin ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.
4. Viimeistele suolapähkinöillä ja tarjoile keitetyn basmatiriisin kera.