Resepti

Lammasmakkara hot dog, punakaali-lehtikaali coleslaw ja valkosipulimajoneesi

Herkullinen gourmet-hot dog lammasmakkaralla vaikkapa illanistujaisiin!

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Lammasmakkara hot dog, punakaali-lehtikaali coleslaw ja valkosipulimajoneesi

Ainekset

Coleslaw
300gpunakaalia
100glehtikaalia
1kplvihreä omena
3rklNeito-rypsiöljyä
1,5rklvalkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria
Valkosipulimajoneesi
1kplkananmuna
2,5dlNeito-rypsiöljyä
2kplvalkosipulinkynttä murskattuna
1tlDijon sinappia
1tlvalkoviinietikkaa
0,5tlsuolaa
pippuria
Lisäksi
4kplhot dog -sämpylöitä
4kpllammasmakkaroita

Valmistusohjeet

1. Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.

2. Hienonna lehtikaali ja leikkaa omena ohuesti.

3. Lisää salaattiainekset kulhoon, lisää öljy ja viinietikkaa ja sekoita hyvin.

4. Anna salaatin maustua jääkaapissa.

5. Valmista majoneesi. Huolehdi, että muna ja öljy ovat saman lämpöisiä.

6. Riko yksi kananmuna korkean ja kapean astian pohjalle niin että keltuainen säilyy ehjänä. Valuta kananmunan päälle rypsiöljy, valkosipuli, dijonsinappi ja viinietikka, suola ja pippuri.

7. Aseta sauvasekoitin astian pohjaan niin, että se peittää kokonaisuudessaan keltuaisen. Käynnistä sauvasekoitin ja pidä se käynnissä astian pohjassa, kunnes öljy on sekoittunut munaan.

8. Jos öljy ei meinaa sekoittua voit nostaa sauvasekoitinta vähitellen ylöspäin astiassa niin, että kaikki öljy valuu alas ja sekoittuu majoneesin joukkoon.

9. Mausta suolalla ja pippurilla.

10. Lämmitä leivät ja paista makkarat nopeasti pannulla.

11. Täytä leivät makkaralla, coleslaw - salaatilla ja valkosipulimajoneesilla.