Resepti

Lehtikaalicaesar & Lohimurekepihvit

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Laktoositon
Lehtikaalicaesar & Lohimurekepihvit

Ainekset

Krutongit:
3kplsiivua vaaleaa leipää
loraus Apetit Rypsiöljyä
suolaa
kuivattua timjamia
Caesar-kastike:
1dlmajoneesia
1dlkermaviiliä
2kplsardellifilettä
1kplvalkosipulinkynsi
1rklsitruunamehua
1tlkokojyvä dijon-sinappia
2rklparmesaania hienona raasteena
Kokoaminen:
200glehtikaalia
1kplruukku romaine-salaattia
1pktApetit Lohimurekepihvejä (à 240 g)
Lisäksi:
parmesaania
sitruunalohkoja

Valmistusohjeet

1. Valmista ensin krutongit ja caesar-kastike ohjeiden mukaan.

2. Krutongit: Leikkaa leipä reiluiksi kuutioiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon loraus öljyä ja mausta leipäkuutiot suolalla ja kuivatulla timjamilla. Paahda 200 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes kuutiot ovat herkullisen rapeita. Varo polttamasta. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

3. Caesar-kastike: Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään. Muussaa sardellifileet haarukan avulla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita sardellit, valkosipulit, sitruunamehu, sinappi ja parmesaani majoneesi-kermaviiliseoksen joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

4. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi, poista kovat varret ja käytä ne vaikkapa johonkin keittoon tai pataan. Leikkaa romaine-salaatti suikaleiksi. Puristele lehtikaalien joukkoon käsin noin puolet caesar-kastikkeesta. Sekoita romaine-salaatti joukkoon ja lisää tarpeen mukaan kastiketta. Tarjoile loput kastikkeesta erillisessä kipossa.

5. Paista Lohimurekepihvit tilkassa öljyä pakkauksen ohjeen mukaan.

6. Levitä salaatti tarjoiluvadille ja leikkaa kuorimaveitsellä suikaleita parmesaanista salaatin päälle. Ripottele päälle krutongit ja asettele rapeaksi paistetut Lohimurekepihvit päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile lisäksi sitruunalohkoja.