Resepti

Linssikeitto

Arvio: 4.2 / 5

Ruokaisa linssikeitto, johon omat vivahteensa antaa maukas inkivääri ja ihanasti rouskuvat kasvikset.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Maidoton Gluteeniton Vegaaninen
Linssikeitto

Ainekset

1dlpunaisia linssejä
1rklApetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä
1pssApetit Sipulikuutioita
1tlcurrya
1rklraastettua, tuoretta inkivääriä
1tlktomaattimurskaa
9dlvettä
2tlagavesiirappia
1tlsuolaa
0,5tlmustapippuria
1pssApetit Kartanon kasviksia

Valmistusohjeet

1. Huuhtele linssit lävikössä juoksevan veden alla. Kuumenna kasviöljy kattilassa. Lisää sipulikuutiot. Kuullota hetki ja lisää curry, raastettu inkivääri ja huuhdellut linssit. Sekoita ja kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Mausta agavesiirapilla, suolalla ja mustapippurilla. Keitä kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää kasvikset ja hauduta vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa maun mukaan mausteita.