Resepti
Linssikeitto
Arvio: 4.2 / 5
Ruokaisa linssikeitto, johon omat vivahteensa antaa maukas inkivääri ja ihanasti rouskuvat kasvikset.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | dl | punaisia linssejä |
1 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
1 | pss | Apetit Sipulikuutioita |
1 | tl | currya |
1 | rkl | raastettua, tuoretta inkivääriä |
1 | tlk | tomaattimurskaa |
9 | dl | vettä |
2 | tl | agavesiirappia |
1 | tl | suolaa |
0,5 | tl | mustapippuria |
1 | pss | Apetit Kartanon kasviksia |
Valmistusohjeet
1. Huuhtele linssit lävikössä juoksevan veden alla. Kuumenna kasviöljy kattilassa. Lisää sipulikuutiot. Kuullota hetki ja lisää curry, raastettu inkivääri ja huuhdellut linssit. Sekoita ja kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Mausta agavesiirapilla, suolalla ja mustapippurilla. Keitä kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää kasvikset ja hauduta vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa maun mukaan mausteita.