Resepti
Lohi-perunasalaatti
Arvio: 4.3 / 5
Ruokaisan salaatin kruunaa herkullinen kylmäsavustettu kirjolohi. Vielä kun siihen lisää hieman kaprista, limeä ja tilliä, niin ruoka vie kielen mennessään.
Valmistusaika:
Ainekset
10 | keitettyä perunaa | |
1 | sipuli | |
1 | dl | vihersilppua (ruohosipuli, tilli, persilja) |
1 | rkl | tuoretta rakuunaa silputtuna |
1 | dl | Neito Rypsiöljyä™ |
2 | rkl | viinietikkaa |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | pippuria |
1 | jäävuorisalaatti | |
1 | pkt | kylmäsavustettua kirjolohta siivuina (á 150 g) |
2 | rkl | kaprista |
4 | keitettyä kananmunaa | |
1 | lime | |
2 | rkl | tilliä |
Valmistusohjeet
1. Viipaloi perunat ja hienonna sipuli. Laita kaikki ainekset kerroksittain laakeaan astiaan. Sekoita kasviöljy, viinietikka, suola ja pippuri. Valuta kastike päälle. Peitä kannella tai kelmulla ja anna maustua muutamia tunteja tai yön yli. Leikkaa tai revi jäävuorisalaatti ja levitä se tarjoiluastian pohjalle. Laita maustunut perunasalaatti päälle. Asettele kirjolohisiivut perunasalaatin päälle. Koristele kapriksilla, kananmunaviipaleilla tai -lohkoilla, limellä ja tillillä. Tarjoa hyvän leivän kanssa.