Resepti

Lohi-perunasalaatti

Ruokaisan salaatin kruunaa herkullinen kylmäsavustettu kirjolohi. Vielä kun siihen lisää hieman kaprista, limeä ja tilliä, niin ruoka vie kielen mennessään.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Lohi-perunasalaatti

Ainekset

10keitettyä perunaa
1sipuli
1dlvihersilppua (ruohosipuli, tilli, persilja)
1rkltuoretta rakuunaa silputtuna
1dlNeito Rypsiöljyä™
2rklviinietikkaa
1tlsuolaa
1tlpippuria
1jäävuorisalaatti
1pktApetit Perinteinen Kylmäsavustettua kirjolohta siivuina
2rklkaprista
4keitettyä kananmunaa
1lime
2rkltilliä

Valmistusohjeet

1. Viipaloi perunat ja hienonna sipuli. Laita kaikki ainekset kerroksittain laakeaan astiaan. Sekoita kasviöljy, viinietikka, suola ja pippuri. Valuta kastike päälle. Peitä kannella tai kelmulla ja anna maustua muutamia tunteja tai yön yli. Leikkaa tai revi jäävuorisalaatti ja levitä se tarjoiluastian pohjalle. Laita maustunut perunasalaatti päälle. Asettele kirjolohisiivut perunasalaatin päälle. Koristele kapriksilla, kananmunaviipaleilla tai -lohkoilla, limellä ja tillillä. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!