Resepti

Maailman helpoin kasvissosekeitto ja hernesalsa

Arvio: 4 / 5

Maailman helpoin kasvissosekeitto syntyy käden käänteessä ilman kuorimista ja pilkkomista, kun tuoreiden vihannesten sijaan tartutaan pakastevihannespussiin. Keiton kruunaa raikas hernesalsa!

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Maidoton Vegaaninen
Maailman helpoin kasvissosekeitto ja hernesalsa

Ainekset

Kasvissosekeitto
1pssApetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksia (a 750 g)
1rklinkivääriä raastettuna
1appelsiinin mehu
7dlkasvislientä (esim. kuutiosta)
2,5dlkaurakermaa
suolaa
mustapippuria
Hernesalsa
1pssApetit Kotimainen herneitä (a 200g)
1pieni punasipuli
0,5sitruunan mehu
1rkloliiviöljyä
suolaa
1rkltuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

1. Valmista ensiksi hernesalsa: Ota herneet sulamaan hyvissä ajoin. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja mausta suolalla.

2. Sosekeitto: Laita Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasvikset kattilaan. Lisää raastettu inkivääri, appelsiinin mehu ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.

3. Lisää kaurakerma ja soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä, jos koostumus on makuusi liian paksua. Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile hernesalsan kanssa.