Resepti
Maailman helpoin kasvissosekeitto ja hernesalsa
Arvio: 4 / 5
Maailman helpoin kasvissosekeitto syntyy käden käänteessä ilman kuorimista ja pilkkomista, kun tuoreiden vihannesten sijaan tartutaan pakastevihannespussiin. Keiton kruunaa raikas hernesalsa!
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
Kasvissosekeitto | ||
---|---|---|
1 | pss | Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksia (a 750 g) |
1 | rkl | inkivääriä raastettuna |
1 | appelsiinin mehu | |
7 | dl | kasvislientä (esim. kuutiosta) |
2,5 | dl | kaurakermaa |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
Hernesalsa | ||
1 | pss | Apetit Kotimainen herneitä (a 200g) |
1 | pieni punasipuli | |
0,5 | sitruunan mehu | |
1 | rkl | oliiviöljyä |
suolaa | ||
1 | rkl | tuoretta basilikaa hienonnettuna |
Valmistusohjeet
1. Valmista ensiksi hernesalsa: Ota herneet sulamaan hyvissä ajoin. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja mausta suolalla.
2. Sosekeitto: Laita Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasvikset kattilaan. Lisää raastettu inkivääri, appelsiinin mehu ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
3. Lisää kaurakerma ja soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä, jos koostumus on makuusi liian paksua. Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile hernesalsan kanssa.