Resepti

Maissi-perunakeitto

Arvio: 3.7 / 5

Makoisa soppa, jossa maissi ja peruna saavat seuraksensa rouheita suolapähkinöitä.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Maissi-perunakeitto

Ainekset

8dlvettä
1kanaliemikuutio
2pssApetit Maissia
1pssApetit Peruna-sipulisekoitusta
2valkosipulinkynttä
2rklmakeaa chilikastiketta
2dlruokakermaa
1tlsuolaa
1dlsuolapähkinöitä
1rklpersiljaa silputtuna

Valmistusohjeet

1. Lisää kiehuvaan veteen kanaliemikuutio, jäinen peruna-sipulisekoitus ja maissi. Säästä pieni osa maissista lisättäväksi keiton pinnalle. Hienonna valkosipuli ja lisää keittoon, lisää myös chilikastike. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton kiehua noin 10 min.

2. Soseuta sauvasekoittimella, sose saa jäädä hieman karkeaksi. Lisää kerma ja suola. Kuumenna keitto kiehuvaksi, ripottele pinnalle loput maissinjyvät ja suolapähkinät. Pintaan voi ripotella myös hienonnettua persiljaa.