Resepti
Marjapiirakka
Arvio: 4.5 / 5
Valmistusaika:
Annosmäärä: 8 hlö
Ainekset
| Pohja | ||
|---|---|---|
| 1 | dl | sokeria |
| 2,5 | dl | vehnäjauhoa |
| 0,5 | dl | kauraleseitä |
| 1 | tl | leivinjauhetta |
| 1 | kpl | kananmuna |
| 1 | dl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi-&rapsiöljyä |
| 1 | dl | vaniljajogurttia |
| Päälle | ||
| 2 | dl | pakastettuja mustikoita |
| 1 | dl | pakastettuja kotimaisia punaherukoita tai vadelmia |
| Pinnalle | ||
| 0,75 | dl | sokeria |
| 1 | kpl | kananmuna |
| 2 | dl | vaniljajogurttia |
| 1 | tl | vaniljasokeria |
Valmistusohjeet
1. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.
2. Lisää joukkoon muna, Neito rypsiöljy ja vaniljajogurtti.
3. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
4. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 24-26 cm).
5. Ota marjat pakkasesta ja ripottele taikinan pinnalle.
6. Sekoita keskenään sokeri, muna, vaniljajogurtti ja vaniljasokeri, ja kaada seos ohuena nauhana marjojen päälle.
7. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30 - 35 minuuttia.
Jaa
Facebook
LinkedIn
Sähköposti