Resepti

Maukas papusalaatti

Arvio: 1.5 / 5

Pavuista valmistuu mainio simppeli salaatti, jossa maistuvat myös miellyttävän tulinen jalapeno ja makea marinoitu punasipuli.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton Vegaaninen
Maukas papusalaatti

Ainekset

Marinoidut punasipulit
1pieni punasipuli
2rklsokeria
2rklvalkoviinietikkaa
Papusalaatti
2pssApetit Vihreitä papuja paloina (a 200 g)
1rkloliiviöljyä
2tlmarinoitujen punasipulien lientä
suolaa
mustapippuria
1tuore jalapeno
tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

1. Valmista aluksi marinoidut punasipulit: Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja anna kiehahtaa. Peitä kattila kelmulla ja siirrä sivuun jäähtymään. Punasipulit ovat valmiita, kun ovat jäähtyneitä.

2. Papusalaatti: Keitä vihreitä papuja suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia. Jäähdytä nopeasti esim. jäävedessä. Valuta. Sekoita papujen joukkoon oliiviöljy ja marinoitujen punasipulien liemi, mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Leikkaa jalapeno ohuiksi renkaiksi (poista siemenet halutessasi). Levitä marinoidut pavut tarjoiluvadille ja asettele päälle jalapenot ja marinoidut punasipulit. Viimeistele tuoreella basilikalla.