Resepti
Mehukas focaccia
Valmistusaika:
Annosmäärä: Pellillinen
Ainekset
| Taikina | ||
|---|---|---|
| 7,5 | dl | vettä |
| 50 | g | hiivaa |
| 1,5 | tl | suolaa |
| 1,5 | rkl | sokeria |
| 15 | dl | vehnäjauhoja |
| 1,5 | dl | Apetit Kotimainen Sitruuna-basilika Rypsi-&rapsiöljyä |
| Päälle | ||
| kpl | sormisuolaa | |
| kpl | tuoretta rosmariinia | |
| 0,5 | dl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi-&rapsiöljyä |
Valmistusohjeet
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.
2. Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää sitten loput jauhoista vähitellen. Lisää 1,5 dl Apetit sitruuna-basilika rypsiöljyä.
4. Alusta taikinahuolellisesti vähintään 10 min vaivaten.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikina pellin kokoiseksi.
6. Kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele pinnalle runsaasti Neito-öljyä ja sormisuolaa sekä maun mukaan rosmariinia.
7. Paista 200 asteessa 25-30 min.
8. Valuta vielä kypsän focaccian päälle Neito-öljyä.
9. Anna leivän jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi.
10. Syö tuoreena vaikkapa salaatin kera.
Jaa
Facebook
LinkedIn
Sähköposti