Resepti

Mehukas focaccia

Valmistusaika:

Annosmäärä: Pellillinen

Mehukas focaccia

Ainekset

Taikina
7,5dlvettä
50ghiivaa
1,5tlsuolaa
1,5rklsokeria
15dlvehnäjauhoja
1,5dlApetit Kotimainen Sitruuna-basilika Rypsi-&rapsiöljyä
Päälle
kplsormisuolaa
kpltuoretta rosmariinia
0,5dlApetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi-&rapsiöljyä

Valmistusohjeet

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi.

3. Lisää sitten loput jauhoista vähitellen. Lisää 1,5 dl Apetit sitruuna-basilika rypsiöljyä.

4. Alusta taikinahuolellisesti vähintään 10 min vaivaten.

5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikina pellin kokoiseksi.

6. Kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele pinnalle runsaasti Neito-öljyä ja sormisuolaa sekä maun mukaan rosmariinia.

7. Paista 200 asteessa 25-30 min.

8. Valuta vielä kypsän focaccian päälle Neito-öljyä.

9. Anna leivän jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi.

10. Syö tuoreena vaikkapa salaatin kera.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!