Resepti

Mehukas focaccia

Valmistusaika:

Annosmäärä: Pellillinen

Mehukas focaccia

Ainekset

Taikina
7,5dlvettä
50ghiivaa
1,5tlsuolaa
1,5rklsokeria
15dlvehnäjauhoja
1,5dlApetit sitruuna-basilika rypsiöljyä
Päälle
kplsormisuolaa
kpltuoretta rosmariinia
0,5dlNeito rypsiöljyä

Valmistusohjeet

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi.

3. Lisää sitten loput jauhoista vähitellen. Lisää 1,5 dl Apetit sitruuna-basilika rypsiöljyä.

4. Alusta taikinahuolellisesti vähintään 10 min vaivaten.

5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikina pellin kokoiseksi.

6. Kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele pinnalle runsaasti Neito-öljyä ja sormisuolaa sekä maun mukaan rosmariinia.

7. Paista 200 asteessa 25-30 min.

8. Valuta vielä kypsän focaccian päälle Neito-öljyä.

9. Anna leivän jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi.

10. Syö tuoreena vaikkapa salaatin kera.